Corul ,,Menestrelul” - un buchet de lăcrimioare înflorite în acorduri de gingășie, copilărie și ecouri pascale

Corul ,,Menestrelul” - un buchet de lăcrimioare înflorite în acorduri de gingășie, copilărie și ecouri pascale
Duminică 12 mai, în a doua duminică după Paști, în biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița Montană, grupul coral „Menestrelul” de la Palatul Copiilor din Reșița, a susținut un concert de muzică religioasă intitulat „În Biserica Iubirii”
Autor: Serviciul Cultural
Duminică 12 mai, în a doua duminică după Paști, ziua de prăznuire a Sf. Apostol Toma, în biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița Montană (Catedrala Veche), grupul coral „Menestrelul” de la Palatul Copiilor din Reșița, condus și dirijat de prof. Adriana Ponoran, a susținut un concert de muzică religioasă intitulat „În Biserica Iubirii”, înscris, într-un itinerariu misionar.

Părintele paroh, Tasici Borislav a întâmpinat oaspeții print-un cuvânt de bun venit, în acest context, profitând de asistența numeroasă a adresat celor prezenți un cuvânt de felicitare și încurajare, aducând în evidență importanța activității corale, care, poate oferi copiilor un mediu educațional artistic de valoare, ce, în timp va contribui la cizelarea și dezvoltarea acestora ca persoană, deoarece rigurozitatea și disciplina dictate de varietatea și cerințele fiecărui concert, sunt împletite cu creativitatea și bucuria copiilor de a se afla pe scenă sau în biserică. La sfârșitul concertului, părintele paroh a mulțumit copiilor - membri ai coralei, părinților, precum și dirijorului pentru înalta calitate a pieselor prezentate.

Evenimentul s-a bucurat de o audiență numeroasă și încântată, ca de fiecare dată, de puritatea sufletească, de gingăşia glasurilor cu care au interpretat repertoriul pascal, armonizând bucuria Învierii cu prezența lor în biserică, prin care, s-a înnobilat frumusețea peisagistică a spațiului sacru - „Palatul lui Hristos”. Mulțumim tuturor celor ce au participat adresând salutul pascal - imnul biruinței, HRISTOS A ÎNVIAT !

Data: 14 mai 2013 • Vizualizări: 1146