Examen de titularizare preoţească la Caransebeş

13 March 2020 Off By Herea Darius
Examen de titularizare preoţească la Caransebeş

Joi, 12 martie, Sectorul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei Caransebeșului a organizat o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru candidații la Sfânta Taină a Preoției. La examen, s-au prezentat 8 candidaţi licenţiaţi în Teologie.

Examenul de capacitate preoțească cuprinde două probe – scris și oral – și a fost precedat de testarea psihologică. Prin acest examen au fost verificate cunoștințele candidaţilor în materie de Dogmatică, Morală și Administraţie Bisericească ca probe scrise, precum și Omiletică, Catehetică, Liturgică, Tipic, Cântare şi Legislaţie ca probe orale.

„Prin acest examen nu se urmărește doar verificarea unor cunoștințe teoretice, ci și dacă candidații au dobândit pe parcursul anilor de studiu unele competențe și aptitudini specifice activității clericale. Preotul de astăzi este chemat să fie în același timp un păstor duhovnicesc devotat lui Dumnezeu și credincioșilor care-i sunt încredințați, un  bun liturghisitor, un învățător ce trăiește el însuși după principiile pe care le predică celorlalți, dar și un bun administrator al proprietăților parohiale ce îi sunt încredințate în gestiune”, a precizat părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc

Comisia de examinare a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian și a avut în componență consilieri eparhiali și cadre didactice de la școlile noastre teologice. În urma examenului au promovat trei candidați, care în perioada următoare vor putea depune cereri pentru ocuparea posturilor clericale vacante din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului.