Crăciunul tinerilor ATOR-iști

Crăciunul tinerilor ATOR-iști

Album foto
La sărbătorirea Sfântului Arhidiacon Ștefan, tineri membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au fost împreună pentru a se bucura de așa-numitul „Crăciun al tinerilor”
Autor: Anita Radics
Urmând tradiția născută doar cu un an în urmă în familia ATOR Banatul de Munte, și în acest ani, în ce-a de-a treia zi a Praznicului Nașterii Mântuitorului Hristos, la sărbătorirea Sfântului Arhidiacon Ștefan, tineri membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au fost împreună pentru a se bucura de așa-numitul „Crăciun al tinerilor”.

Toți cei prezenți, tineri sosiți din filiale ale Asociației din județ, au luat parte la săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica Sf. M. Mc. Dimitrie din Caransebeș, de către un sobor de preoți, coordonatori ai filialelor ATOR prezente la eveniment. Implicați fiind cu trupul și sufletul în Taina care îi ține uniți – Sfânta Liturghie – la sărbătoarea tinerilor, răspunsurile la strană au fost date de către înșiși tinerii prezenți, dintre care o mare parte s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul Sfintei Liturghii, tinerii și credincioșii prezenți în biserică au luat parte la scurt recital de colinde susținut de către corul filialei ATOR Caransebeș și corul ATOR Banatul de Munte. În cele ce au urmat, membrii filialei ATOR Caransebeș au pregătit un moment artistic ce a constat în pregătirea a două piese de teatru, dar și a unui recital chitară-voce, precum și alte momente muzicale, folclorice sau moderne, ce au pus în evidență talentul lor, căutările pentru artă și frumos, dar și dorința de implicare și seriozitate în activitățile și evenimentele Asociației, care îi ajută în formarea lor.

„Crăciunul tinerilor” este o sărbătoare creată de către tinerii ATOR-iști, organizată anual în cea de-a treia zi de Crăciun, prin care aceștia doresc reunirea tinerilor din fiecare filială a Asociației într-o zi în care bucuria praznicului, comuniunii, recunoștinței, amintirii și continuității să dăinuie și să se întărească în inimile tuturor celor care au pornit pe această cale a tinereții frumoase.

„În calitate de organizator, alături de ceilalți prieteni ai mei și membri ai ATOR din Caransebeș, vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături și au luat parte la bucuria noastră, a tuturor. Mă bucur foarte mult de faptul că mica noastră biserică, Sf. M. Mc. Dimitrie, a fost plină de tineri cu suflet frumos și ca vocile tinereții au răsunat astăzi în micul nostru oraș”, a spus Marinela Panici, reprezentantul tinerilor din filiala ATOR Caransebeș.

Următoarea zi, joi, 28 decembrie, tineri membrii ai ATOR Banatul de Munte, tot ca o tradiție creată de către ei, au colindat obștea Mănăstirii Nera, tinerii fiind apropiați, din punct de vedere spiritual, atât de loc, cât și, în special, de către duhovnicul mănăstirii, Părintele Teofan Munteanu. Cu acest prilej, în urma colindării, pelerinii ATOR-iști s-au închinat în cele două paraclise ale Mănăstirii, înălțând rugăciuni și cântece Domnului Hristos și Sfinților apărători ai Ortodoxiei în timpul comunismului, la care tinerii membrii ai ATOR au mare evlavie.

Astfel, la fel ca anul trecut, ziua sărbătoririi „Crăciunului Tinerilor”, unită cu pelerinajul la Mănăstirea Nera și colindarea obștii și a apropiaților Asociației, reprezintă finalul fiecărui an în care colindele împodobesc sufletele tuturor cu bucuria Vestirii Nașterii lui Hristos, urmând ca în următorul an civil să se pășească cu o amintire vie și dăinuitoare a Crăciunului care, de către ATOR-iști, este resimțit cu putere, de la începutul Postului și până la finalul anului civil.

„Apreciem în mod deosebit interesul tinerilor noștri pentru împletirea în chip firesc a activităților misionare cu cele filantropice, ceea ce arată o implicare deosebită a acestora în viața Bisericii și în slujirea aproapelui. Ne bucurăm, așadar, că și în acest an, în zilele premergătoare Crăciunului, tinerii atoriști au cercetat familiile nevoiașe – de copii și vârstnici deopotrivă – din municipiul Reșița, precum și Secțiile de Neonatologie și Oncologie ale Spitalului Județean Reșița, acolo unde, pe lângă frumoasele colinde, au dus și pachete cu alimente și dulciuri celor aflați în suferință și nevoi”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei.

Data: 30 decembrie 2017 • Vizualizări: 507