„Credință și artă pentru toți” copiii și tinerii la Coronini

„Credință și artă pentru toți” copiii și tinerii la Coronini

Album foto
Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”, ajunsă la cea de-a 11-a ediție, s-a desfășurat la Complexul „Baba Caia” din Coronini în perioada 1 -7 iulie
Autor: Departamentul de Tineret
Complexul „Baba Caia” din Coronini a găzduit, în perioada 1 – 7 iulie, cea de-a 11-a ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Beneficiarii taberei au fost 30 de copii, cu vârste între 7 și 14 ani de pe întreg cuprinsul eparhiei, copii proveniți atât din familii cu risc de excluziune socială, cât și copii cu rezultate foarte bune la învățătură.

Printre activitățile desfășurate în cadrul taberei, se numără atelierul de iconografie „Sfinții – prietenii noștri”, prin care copiii au fost inițiați în taina pictării icoanelor, fiind aduși astfel mai aproape de prietenii lui Dumnezeu, Sfinții, devenind astfel și prietenii lor, ca un exemplu de viețuire și apropiere de Hristos.

Apropierea copiiilor de Hristos și de Biserică s-a realizat și prin participarea acestora la programul de rugăciune, dimineața și seara, dar și la Sfânta Liturghie, oficiată vineri, 6 iulie, la Mănăstirea Gornea. Acestora, se adaugă discuțiile pe teme duhovnicești, prin care s-a urmărit cunoașterea Cuvântului și împărtășirea dragostei dumnezeiești micilor urmași ai lui Hristos.

Pe lângă caracterul spiritual al taberei, s-au desfășurat și activități cultural-artistice și de divertisment, împletindu-se astfel toate interesele pe care un copil ar trebui să le aibă, cu scopul unei dezvoltări morale și armonioase. Astfel, în cadrul atelierului de jocuri și concursuri desfășurate în aer liber, copiii au avut posibilitatea să socializeze, să exerseze lucrul în echipă și să-și pună în valoare îndemânarea și abilitățile sportive, calitățile muzicale, cunoștințele de cultură generală și simțul artistic.

Activitățile au fost gândite și organizate de formatorii participanți, persoane cu experință în organizarea de tabere, cărora li s-au alăturat 8 voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Săptămâna de creație, comuniune, rugăciune și de cunoaștere a lui Dumnezeu s-a încheiat sâmbătă, 7 iulie, printr-o slujbă de mulțumire și o festivitate de premiere, la care, prin încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, copiii, voluntarii au primit diplome de participare și daruri.

Data: 9 iulie 2018 • Vizualizări: 345