„Credință și Istorie pentru toți” la Izvorul Mureșului

„Credință și Istorie pentru toți” la Izvorul Mureșului

Album foto
Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Izvorul Mureșului din județul Harghita găzduiește, în perioada 5-11 Februarie 2017, tabăra de iarnă „Credință și istorie pentru toți, organizată, în parteneriat, de Episcopia Caransebeșului și Episcopia Covasnei și Harghitei
Autor: Departamentul de tineret
Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Izvorul Mureșului din județul Harghita găzduiește, în perioada 5-11 Februarie 2017, tabăra de iarnă „Credință și istorie pentru toți, organizată, în parteneriat, de Episcopia Caransebeșului și Episcopia Covasnei și Harghitei.

Participă 25 de tineri, cu vârste între 13-20 ani, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de 10 tineri din Episcopia Covasnei și Harghitei, coordonați de preoți și profesori voluntari din cele două eparhii.

Pe parcursul întregii săptămâni, tinerii vor participa la un program de formare duhovnicească, având ocazia de a lua parte la rugăciunile de dimineață, cele de seară, Paraclisul Maicii Domnului, dar și la Sfânta Liturghie care va fi oficiată vineri, 10 februarie, de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. De asemenea, organizatorii au pregătit un atelier cu tema „Cum să fii liber într-o lume înrobită”, coordonat de psiholog Cristina Buliga – voluntar în cadrul Episcopiei Caransebeșului, prin care își propun să dezbată, alături de tineri, probleme de maximă actualitate care țin de viața în Hristos și în Biserică într-o societate marcată de confuzie și de conflicte.

Un alt obiectiv important al taberei este acela de a cunoaște locurile cu o însemnătate spirituală și istorică deosebită din județele Harghita și Covasna, astfel că, pe parcursul a două zile, tinerii vor vizita principalele mănăstiri și obiective istorice și culturale din cuprinsul Episcopiei Harghitei și Covasnei. Nu vor lipsi jocurile în aer liber și activitățile de relaxare, specifice vacanței și anotimpului.

Activitățile au debutat luni, 6 februarie, cu săvârșirea unei slujbe de Te-Deum de către părintele Mihai Ciucur, conducătorul delegației Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Cristian Manole. În continuare, au fost citite mesajele de binecuvântare din partea celor doi ierarhi – Preasfințitul Părinte Lucian și Preasfințitul Părinte Andrei, iar părintele Mihai Ciucur – coordonatorul taberei a evidențiat șansa pe care o au tinerii participanți la această tabără, aceea de a se afla pentru o săptămână sub binecuvântarea lui Dumnezeu și purtarea de grijă a Maicii Domnului, departe de agitațiile și tulburările care frământă întreaga țară în aceste zile. „Fiind aici, într-o săptămână de vacanță altfel, sunteți protejați sufletește de tot răul din jurul vostru, având șansa de a vă întoarce la casele voastre mai curați și mai dornici de a fi lumina lumi și sarea pământului, după cuvântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, le-a spus tinerilor, în cuvântul său, părintele Mihai Ciucur.

La rândul său, părintele Laurențiu Panciu, inspector eparhial pentru cateheză și tineret, în cadrul Episcopiei Covasnei și Harghitei, a ilustrat importanța activității catehetice la nivel intereparhial, ca alternativă la oferta societății actuale: „Interdisciplinaritatea abordată prin profilul acestei tabere, o adevărată întâlnire a tinereții, reprezintă unirea dorinței Bisericii și a tinerilor ei, spre a veni în ajutorul înțelegerii unor noi înțelesuri, mult mai adânci, ale devenirii omului pământesc în om duhovnicesc. Ideea centrală a iubirii mărturisitoare devine sens al vieții pline de avânt tineresc, nestăpânit, prin formarea de oameni ai echilibrului la nivel social și religios.”

Data: 6 februarie 2017 • Vizualizări: 837