Credincioșii din Parohia Băuțarul Inferior au avut bucuria să-și primească noul păstor sufletesc

Credincioșii din Parohia Băuțarul Inferior au avut bucuria să-și primească noul păstor sufletesc
În Duminica a II-a după Rusalii închinată Sfinților Români, credincioşii din Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” - Băuțarul Inferior, Protopopiatul Caransebeș, au avut bucuria să-și primească noul păstor sufletesc, în persoana Părintelui Trandafir Silvășan, fiu al satului
Autor: Pr. Romulus Frîncu
Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preaonoratul Părinte Liviu-Mihai Drăgan, Protopopul Caransebeșului, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și un diacon. Din sobor au făcut parte: pr. Dorel Gheorghe Popescu, fostul paroh, pr. Silvășan Trandafir, actualul paroh, pr. Sergiu Succurro, secretar eparhial la Episcopia Devei şi Hunedoarei, pr. Alexandru Mihai Leca, de la Parohia Lunca Cernii de Sus, pr. Mihai Petru Suru de la Parohia Ferdinand-Oțelu Roşu, pr. Ioan Negrei de la Parohia Cireşa-Oțelu Roşu și diac. Manuel Boran, de la Catedrala „Învierea Domnului” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Tânărul teolog prof. Ovidiu Murari, de la Deva, alături de cântăreții stranei, conduşi de Pr. pensionar Romulus Frîncu, au dat răspunsurile liturgice. La Sfânta slujbă au participat, alături de autoritățile locale și un număr însemnat de credincioși.

După oficierea Sfintei Liturghii, părintele Silvășan Trandafir a fost instalat de P. On. Părinte Protopop Liviu-Mihai Drăgan, primind însemnele oferite la instalarea fiecărui preot paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii. Sfânta Evanghelie, ca să propovăduiască cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu; Sfânta Cruce, ca să-i fie steag, scut şi armă puternică împotriva tuturor ispitelor; Cheile bisericii, ca să deschidă cu ele uşa sufletului credincioșilor și să-i conducă la mântuire.

Părintele protopop a mulțumit părintelui Dorel Gheorghe Popescu, fost paroh, pentru activitatea desfășurată timp de 12 ani în această parohie şi i-a urat părintelui nou instalat multă râvnă în săvârşirea sfintelor slujbe, mult spor duhovnicesc în toate şi să-şi îndeplinească misiunea ce i-a fost încredinţată de Chiriarhul locului cu multă conştiinciozitate, responsabilitate şi smerenie.

Noul preot paroh, a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, mulţumind, în acelaşi timp, cu recunoştinţă, Preasfințitului Părinte Lucian, pentru noua misiune preoţească încredinţată, asigurându-l de dragostea şi preţuirea pe care i-o poartă, arătând că încrederii acordate doreşte să-i răspundă cu rodnice rezultate în câmpul lucrării pastoral-misionare pe care o începe în această parohie.

Totodată, noul preot a adresat un cuvânt de mulțumire pr. on. Părinte Protopop, soborului de preoți, familiei, preoților din parohiile vecine, oficialităţilor locale, în frunte cu domnul Romulus Barbesc, primarul comunei şi credincioșilor prezenți pentru primirea călduroasă şi pentru că i-a fost alături în această zi importantă din viața lui, de început de drum, asigurându-i că va fi alături de ei la bine şi la greu.

Enoriașii și-au felicitat noul preot, născut și crescut printre credincioșii localității Băuțar, iar membrii Consiliului parohial au promis că-l vor sprijini în activitatea administrativă.

Data: 18 iunie 2017 • Vizualizări: 5320