Credincioşii din parohia Bârza şi-au primit Ierarhul

Credincioşii din parohia Bârza şi-au primit Ierarhul

Album foto
În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în parohia Bârza din protopopiatul Băile-Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Parohia Bârza din protopopiatul Băile Herculane are ocrotitori pe Sf. Apostoli Petru şi Pavel. Comunitatea parohială, numără 238 de familii cu 622 de credincioşi. Biserica din parohia Bârza a fost ctitorită in anul 1808. Potrivit tradiţiilor locale comunitatea parohială a sărbătorit 200 de ani de existenţă a bisericii în anul 2008, prin Sfânta Liturghie arhierească săvârşite de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului.

Aflată în extremitatea sud estică a Episcopiei Caransebeşului, parohia Bârza este aparţinătoarei comunei Topleţ, iar până în anul 1992 a funcţionat ca filie a parohiei Topleţ. După înfiinţarea ei ca parohie de sine stătătoare, activitatea misionară s-a intensificat sub toate aspectele ei.

Dacă în anul 2008, Întâistătătorul Eparhiei a binecuvântat lucrările de restaurare a bisericii parohiale, duminică 10 octombrie 2010, Preasfinţia Sa a liturghisit în parohia Bârza şi a ţinut cuvânt de învăţătură, binecuvântând deopotrivă noua casă parohială, amenajată prin osârdia şi osteneala preotului paroh şi a consiliului parohial. În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinţia l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh, care de 16 ani slujeşte în parohia Bârza cu statornicie şi devotament. La final Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a ţinut un bogat cuvânt de învăţătură.

După încheierea Sf. Liturghii, Ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate la noua casă parohială şi a luat parte alături de credincioşii parohiei la agapa dragostei frăţeşti organizată cu prilejul acestui fericit eveniment.


Data: 10 octombrie 2010 • Vizualizări: 1572