Credo-Impact „Viitorul” – Anina

Credo-Impact „Viitorul” – Anina
În cadrul parteneriatului între Episcopia Caransebeșului și Fundația Noi Orizonturi, s-a deschis ieri 14 aprilie, al doilea Club de inițiativă parohială pentru tineri, Credo-Impact, de această dată la Anina, Protopopiatul Reșița
Autor: Pr. Gheorghe Manole
Festivitatea de deschidere a avut loc în Biserica „Sfânta Treime” – Anina, iar la deschidere au fost prezenți un număr de aproximativ 30 de tineri alături de liderii Credo-Impact, preot Horia Mailat, prof. Alexandra Mailat, invitați speciali fiind oficialitățile locale, profesorii de religie din oraș precum și ceilalți preoți din oraș. Tinerii care au participat și care doresc să se implice în activitățile clubului sunt cei care fac parte din Centrul de tineret „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”.

În deschiderea festivității, pr. Horia Mailat a prezentat pe scurt obiectivele și scopul acestui club Impact, aducând la cunoștința tinerilor că se dorește ca activitățile să se desfășoare săptămânal timp de 2 ore. După această scurtă prezentare a fost prezentat filmulețul tematic – Steaua de Mare – pentru ca cei prezenți să poată înțelege mai bine cele prezentate. Tinerii și toți cei prezenți au fost rugați să participe la un exercițiu în care fiecare să scrie pe trei postit-uri de culori diferite cu ce gânduri au venit, ce așteptări și ce temeri au cu privire la acest club.

La finalul întâlnirii a luat cuvântul din partea Biroului social și de misiune cu tinerii al Protopopiatului Reșița, părintele Cristian Manole care a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și a mai adăugat că aceste cluburi de inițiativă parohială sunt un proiect pilot prin care se încearcă ca tinerii să învețe să comunice și să lucreze mai bine într-o echipă. De asemenea a mai spus că scopul final al acestor cluburi nu sunt în mod deosebit scrierea de proiecte ci învățarea experiențială prin diversele activități la care tinerii vor participa.

Data: 16 aprilie 2016 • Vizualizări: 685