„Crezul meu” în Episcopia Caransebeşului

„Crezul meu” în Episcopia Caransebeşului

Album foto
Concursul naţional de oratorie creştină cu tema:„Crezul meu” în Episcopia Caransebeşului
Autor: Serviciul Cultural
În Eparhia Caransebeşului, prima etapă a concursului de oratorie creştină cu tema: Crezul meu s-a desfăşurat la nivelul celor patru protopopiate, în perioada 7-8 aprilie, participând copiii din clasele V-VIII:

- în protopopiatul Reşiţa concursul s-a desfăşurat miercuri 7 aprilie 2010 ora 10, participând la concurs 27 de copii;

- în protopopiatul Oraviţa concursul s-a desfăşurat miercuri 7 aprilie 2010 ora 14, participând la concurs 13 copii;

- în protopopiatul Caransebeş concursul s-a desfăşurat joi 8 aprilie 2010 ora 10, participând la concurs 56 de copii;

- în protopopiatul Băile – Herculane, concursul s-a desfăşurat joi 8 aprilie 2010 ora 14, participând la concurs 31 de copii.

Fiecare participant la concurs a fost evaluat după următoarele criterii: conţinut (limbaj teologic, conexiune cu mărturisirea de credinţă, elemente de doctrină), claritate, imaginaţie şi originalitate, cursivitate şi expresivitate în rostire. După aceste criterii s-a întocmit un punctaj final, iar cel care a întocmit punctaj maxim a fost desemnat câştigător. Toţi câştigătorii locurilor I, II, III, plus premiul special, au primit diplome şi materiale educative, precum şi o diplomă de participare pentru fiecare copil.

La Centrul eparhial, în 04.05. a.c., s-a desfăşurat etapa eparhială a concursului „Crezul meu” prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, la care au fost invitaţi câte un câştigător din partea fiecărui protopopiat, pentru a rosti în cadru festiv eseul întocmit. În cadrul acestui eveniment la care câştigătorul a rostit eseul întocmit, a fost filmat pentru a putea fi montat într-un material final care va fi vizionat în data de 20 mai 2010 la Palatul Patriarhiei, Aula Magna Teoctist Patriarhul. Câştigătorul eparhiei, împreună cu preotul care l-a îndrumat, vor fi invitaţi la Bucureşti în perioada 20 - 21 mai 2010, la Hramul Catedralei Patriarhale, unde vor rosti Crezul la Sfânta Liturghie.

La nivelul Episcopiei Caransebeşului câştigătoarea concursului a fost eleva Anastasia Coste, reprezentanta protopopiatului Caransebeşului, care a prezentat materialul sub forma unei scrisori adresată tuturor tinerilor.

Cu toate acestea, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu premii din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, premii constând în cărţi şi bani. Deopotrivă părinţii coordonatori ai copiilor au fost apreciaţi de Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului.Data: 4 mai 2010 • Vizualizări: 2052