Cu sufletul curat înaintea Sfântului Potir

Cu sufletul curat înaintea Sfântului Potir
În vinerea săptămânii a II-a din Postului Mare, elevii claselor primare au fost cei dintâi veniţi în faţa lui Hristos, urmând ca în cadrul săptămânii a treia a Postului Mare copiii claselor V-VIII să retrăiască şi ei bucuria întâlnirii cu Hristos
Autor: Serviciul Prezidial
Aşa cum s-a îndătinat în Parohia Forotic, din Protopopiatul Reşita, în cele două posturi mari elevii Şcolii Gimnaziale „Petru Oallde” din Forotic, însoţiţi de cadrele didactice şi îndrumaţi de pr. paroh Olimpiu Silaghi, s-au spovedit şi împărtăşit cu Sfintele Taine.

În vinerea săptămânii a II-a din Postului Mare, elevii claselor primare au fost cei dintâi veniţi în faţa lui Hristos, urmând ca în cadrul săptămânii a treia a Postului Mare, care coincide cu perioada şcolară intitulată „Şcoala Altfel”, copiii claselor V-VIII să retrăiască şi ei bucuria întâlnirii cu Hristos, iar mai apoi să participe şi la celelalte activităţi pregătite pentru ei de către parohie.

„Perioada Postului Mare reprezintă, pentru fiecare dintre noi, prilejul apropierii de Dumnezeu prin curăţirea sufletească şi trupească. Aşa cum Mântuitorul Iisus Hristos îndemna întotdeauna pe oameni să îi apropie pe copii de Dumnezeu şi de cuvântul Evangheliei, chemând aceste suflete neprihănite la întâlnirea cea de taină, şi noi, slujitorii sfântului Altar, căutăm să împlinim această chemare dumnezeiască. Apropierea copiilor de Sfânta Împartaşanie şi unirea lor cu sfintele Taine ale lui Hristos îi face pe aceştia vrednici hristofori, purtători de Hristos în trupurile lor, ca templu al locuirii Sfântului Duh”, a arătat pr. paroh Silaghi Olimpiu.

Data: 1 aprilie 2013 • Vizualizări: 804