Cultură şi caritate în Episcopia Caransebeşului

Cultură şi caritate în Episcopia Caransebeşului

Album foto
În ziua de 15 decembrie 2011, Episcopia Caransebeşului a fost părtaşă la mai multe evenimente culturale şi caritative
Autor: Serviciul Prezidial
În cursul acestei zile, ca dealtfel în toată perioada premergătoare praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, Episcopia Caransebeşului prin osteneala sectoarelor cultural şi social-filantropic organizează şi participă la mai multe evenimente culturale şi acţiuni social caritative în întreg judeţul Caraş-Severin.

În această după amiază, corul Episcopiei Caransebeşului, dirijat de prof. univ. dr. Dumitru Jompan a participat pentru prima dată la festivalul coral de la parohia Băuţarul de Jos, unde în deschidere a interpretat un buchet de colinde în prezenţa celorlalţi participanţi şi credincioşi prezenţi.

Totodată, în această seară, corul Episcopiei Caransebeşului, format din slujitorii catedralei episcopale din Caransebeş a participat la festivalul „Asta-i sara” organizat de către Episcopia Caransebeşului, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Muzeul Regimentului de graniţă din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, aflat la a X a ediţie.

În acelaşi timp, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul copiilor de la Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni însoţit de colaboratori de la Centrul Eparhial.Cu acest prilej, chiriarhul a ascultat un recital de colinde şi poezii oferit de copiii instituţionalizaţi. Preasfinţia Sa a oferit daruri, atât celor mici, cât şi ostenitorilor centrului de plasament din Zăgujeni;

Totodată, grupul de tineri „Katharsis” al Episcopiei Caransebeşului a interpretat în faţa celor prezenţi şi alături de ei mai multe colinde tradiţionale, aducând în acest fel bucuria comuniunii şi în acest centru de plasament.

Parteneriatul dintre Episcopia Caransebeşului şi Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni se derulează de mai mulţi ani prin activităţi comune şi prin cercetare permanentă a Centrului Eparhial, faţă de copii.


Data: 15 decembrie 2011 • Vizualizări: 1183