Curs formativ pentru profesorii de Religie

Curs formativ pentru profesorii de Religie

Album foto
În Stațiunea Crivaia-Văliug din Munții Semenic, județul Caraș-Severin s-a desfășurat astăzi un curs informativ pentru profesorii de Religie din Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Cultural
În Stațiunea Crivaia-Văliug din Munții Semenic, județul Caraș-Severin s-a desfășurat astăzi un curs informativ pentru profesorii de Religie din Episcopia Caransebeșului. Părintele consilier eparhial, arhim. Casian Rușeț, din cadrul Sectorului Cultural al eparhiei Banatului Montan a prezentat în deschiderea evenimentului, într-un format multimedia, un seminar în care a dorit să transmită profesorilor noi paradigme ale educației religioase privind indeferentismul religios, ateismul și antideismul.

„Această întâlnire a avut un caracter formativ drept pentru care am prezentat un curs cu aplicabilitate în școala contemporană la ora de religie, care să vină în întâmpinarea profesorilor de religie având în vedere provocările care le stau în față. Școala și societatea românească nu se mai află în paradigma unei acceptări a tot ceea ce însemnă educația religioasă, și nu de puține ori ne confruntăm cu situații inedite, cu momente foarte grele prin care profesorii de religie trebuie să treacă nu numai la catedră, ci și în cancelarie. Astăzi am încercat să îi ajut pe profesori pentru a fi pregătiți atunci când se întâlnesc cu tot felul de situații grele pe care ei le întâmpină în școală”, a subliniat părintele consilier Casian Rușeț.

În partea a doua doamna profesor Nicoleta Marcu, director la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin a propus spre dezbatere metode de educare generatoare de noi scenarii didactice pentru a-i ajuta pe profesorii de religie să adopte metode de lucru care să ajungă la sufletul elevilor.

„Mi-am propus să abordăm ora de religie altfel și mi-am structurat cursul alegând metode de lucru care să ajungă la sufletul copilului. De asemenea, mi-aș dori ca la final să rămână patru mari idei generatoare de alte scenarii didactice și anume că educația de succes se bazează pe o pregătire profesională impecabilă, asta însemnând atât formarea inițială, cât și formarea continuă, să educăm întotdeauna cu dragoste și răbdare, metoda cea mai bună de educație este metoda exemplului propriu și nu în ultimul rând o educație de succes se bazează pe o muncă în echipă, aceste valori avându-și finalitatea în sălile de clasă”, a arătat doamna director Nicoleta Marcu.

La acest curs informativ au participat toți profesorii de religie din Episcopia Caransebeșului alături de ei fiind și părintele Nicolae Chiosa, inspector pe Disciplina Religie în cadrul ISJ Caraș-Severin.

Evenimentul a fost organizat de către Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. La final au fost împărțite Diplome de participare tuturor profesorilor prezenți.Data: 4 noiembrie 2017 • Vizualizări: 1757