Cursuri de asimilare pentru cântăreții bisericești din Eparhia Caransebeșului

Cursuri de asimilare pentru cântăreții bisericești din Eparhia Caransebeșului
În perioada 27 iunie - 4 iulie 2016, Episcopia Caransebeșului organizează cursuri de asimilare pentru cântăreții bisericești din Eparhie
Autor: Serviciul Prezidial
Având în vedere hotărârea Permanenței Consiliului Eparhial din data de 5 aprilie 2016, în perioada 27 iunie - 4 iulie 2016, se vor organiza cursuri de asimilare pentru angajații parohiilor, în vederea calificării pe postul de cântăreț bisericesc.

În urma cursurilor și a examenului de asimilare, participanții vor obține calificarea de cântăreți bisericești și vor putea ocupa un post neclerical în eparhie. La aceste cursuri sunt invitați să ia parte și personalul necalificat care este angajat la parohii în posturi de îngrijitor și care pot presta ca și cântăreți bisericești.

Cursurile se vor organiza la sediul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, str. Ardealului, nr. 29, după o programă aprobată de Permanențe Consiliului Eparhial, prin „Centrul de formare profesională al Episcopiei Caransebeșului”. Aceste cursuri vor cuprinde noțiuni de muzică bisericească, tipic și practică liturgică, legislație și catehism și vor fi susținute de către dascăli ai Seminarului Teologic din Caransebeș.

După efectuarea acestui stagiu, în data de 5 iulie 2016 va avea loc un examen de verificare a cunoștințelor, în baza căruia participanții vor primi o adeverință de asimilare a cunoștințelor, care le va da posibilitatea să fie încadrați potrivit normelor legislative în postul de cântăreț bisericesc.

Dosarele de înscriere se vor înainta oficiilor protopopești până la data de 19 iunie 2016. Acestea vor conține următoarele documente: cererea de înscriere, recomandarea preotului paroh, certificat de botez, acte de identitate (după caz certificat de căsătorie), certificat de naștere, documente de studii și dovada achitării taxei de școlarizare (300 lei). Participanților li se asigură cazare și masă.

Pentru detalii vă puteți adresa la Serviciul Administrativ-Bisericesc al Eparhiei. Persoană de contact: Ec. Anca-Mariana CÂMPEAN, inspector resurse umane, Tel: 0743.159.699; E-mail: ancuta.campean2010@gmail.com

Data: 1 iunie 2016 • Vizualizări: 939