Cursuri de formare în cadrul proiectului „Alege Școala”

Cursuri de formare în cadrul proiectului „Alege Școala”
În perioada 6 – 10 octombrie 2014, la Centrul Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman din județul Prahova au loc cursurile de formare a preoților și profesorilor implicați în proiectul „Alege Școala” implementat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România
Autor: Servicul Social-Misionar
În perioada 6 – 10 octombrie 2014, la Centrul Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman din județul Prahova au loc cursurile de formare a preoților și profesorilor implicați în proiectul „Alege Școala” implementat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România.

Cursurile de formare pentru ocupația de lucrător de tineret sunt parte integrantă a proiectului mai sus amintit care este implementat în zece eparhii din Patriarhia Română, printre care și în Episcopia Caransebeșului. Pe parcursul celor cinci zile 53 de preoți și 53 de cadre didactice înscriși în proiect au posibilitatea să învețe și să aprofundeze noțiuni și tehnici specifice lucrului cu copiii și tinerii atât în plan teoretic cât, mai ales, în plan practic, acestea urmând să fie transpuse în activitatea efectivă cu copiii din centrele catehetice care s-au înființat la nivelul fiecărei eparhii. Din partea eparhiei Caransebeșului participă o delegație de cinci preoți și patru cadre didactice, de la cele patru centre catehetice care funcționează în cadrul proiectului la Caransebeș, Moniom – Reșița, Oravița și Moldova Nouă. Delegația este condusă de părintele inspector Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de tineret, alături de părintele Cristian Manole – responsabil cu cateheza parohială în protopopiatele Reșița și Moldova Nouă și de preoții Gelu Moldovan de la Oravița, Laurențiu Panciu de la Moldova Nouă și Liviu Bojin de la Caransebeș.

„Avantajul cert pe care îl oferă aceste cursuri de formare este pe de o parte dat de faptul că în urma cursului participanții vor fi acreditați pentru ocupația de lucrător de tineret, dar, mai ales, de faptul că noțiunile învățate aici se vor reflecta în activitățile catehetice și educative cu copiii din cele patru centre cuprinse în proiect” a precizat părintele Mihai Ciucur.

Referitor la selecția preoților și a cadrelor didactice participante, părintele inspector a sublinat faptul că „principalul criteriu avut în vedere a fost acela al misiunii cu copiii și tinerii care se concretizează deja la nivelul parohiilor incluse în proiect, fiind selectate, practic, de cele mai active patru centre de tineret din Episcopia Caransebeșului”.

În cadrul proiectului „Alege Școala” implementat în 53 de centre la nivelul Patriarhiei Române se vor desfășura activități de tip „Școală după Școală” și „Școala de Duminică” pentru aproximativ 1.643 de copii și 1.314 părinți ai acestora, se vor organizat 12 tabere pentru copii și un concurs de cunoștințe religioase pentru cei înscriși în programul „A doua șansă”.

Proiectul „Alege Şcoala înregiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest!” se desfăşoară pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014 – octombrie 2015) şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea ResurselorUmane 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2.

Data: 8 octombrie 2014 • Vizualizări: 1139