Cursuri de formare pentru voluntarii ITO BM

Cursuri de formare pentru voluntarii ITO BM

Album foto
În perioada 10-11 iulie 2017, Departamentul de tineret al Eparhiei Caransebeșului a organizat un curs de formare și pregătire a voluntarilor care vor sprijini organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte
Autor: Departamentul de tineret
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 10-11 iulie 2017, Departamentul de tineret al eparhiei a organizat un curs de formare și pregătire a voluntarilor care vor sprijini organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM), eveniment care va avea loc în perioada 18-20 Iulie 2017 la Reșița și Caransebeș.

Astfel, pe parcursul celor două zile, aproximativ 50 de tineri – membri ai ATOR Banatul de Munte au participat la câteva sesiuni de lucru care au vizat atât noțiuni teoretice privind lucrul în echipă, cât și împărțirea sarcinilor de lucru pentru organizarea ITO BM.

Cursul a debutat luni 10 iulie 2017 la Anina, când prof. Georgiana Ciucur – formator în cadrul Departamentului de tineret - le-a vorbit cursanților despre ce presupune lucrul în echipă, gestionarea conflictelor, asumarea sarcinilor și managementul riscurilor. În cea de-a doua parte a zilei, părintele Mihai Ciucur- inspector eparhial și coordonatorul ITO BM, a stabilit, de comun acord cu toți voluntarii prezenți, atribuirea sarcinilor de lucru, conform graficului de activități al proiectului.

Sesiunea de formare a continuat marți, 11 iulie, la Moniom, la sediul Centrului de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”. În prima parte a întâlnirii au fost discutate aspecte legate de o comunicare eficientă, bariere care pot să apară în comunicare, precum și metode de îmbunătățire a comunicării. În cea de-a doua parte a întâlnirii au fost stabilite și împărțite sarcinile voluntarilor în ceea ce privește coordonarea unui grup de tineri, participanți la ITO BM.

„Pregătirea tinerilor voluntari este o etapă foarte importantă în bunul mers al organizării unui eveniment de o asemenea anvergură și suntem foarte bucuroși de seriozitatea și dorința de implicare deosebită a tinerilor din ATOR Banatul de Munte. Este, pentru eparhia noastră, un moment în care toate eforturile noastre în plan pastoral-misionar cu tinerii, se văd răsplătite de entuziasmul acestor tineri membri ai ATOR Banatul de Munte care au înțeles că e timpul să se implice, cu maximă responsabilitate, în lucrarea misionară a Bisericii noastre”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

La sesiunile de formare au participat, pe lângă voluntarii de ATOR, și preoți și profesori implicați în organizarea evenimentului.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se va desfășura în perioada 18-20, iulie, la Reșița și Caransebeș și va reuni aproximativ 500 de tineri de pe întreg cuprinsul județului, dar și delegații venite din alte eparhii, cu care Episcopia Caransebeșului se află în relații de colaborare în planul misiunii cu tinerii.

Data: 12 iulie 2017 • Vizualizări: 1257