Cursuri de limba engleză în Episcopia Caransebeşului

Cursuri de limba engleză în Episcopia Caransebeşului
Începând de luni, 1 octombrie, se desfăşoară la Centrul de Perfecţionare Profesională din Municipiul Caransebeş, cursuri de limbă engleză cu program intensiv
Autor: Pr. Valentin Popovici, diac. Nicolae Codrea
Începând de luni, 1 octombrie, se desfăşoară la Centrul de Perfecţionare Profesională din Municipiul Caransebeş, cursuri de limbă engleză cu program intensiv. Lecţiile sunt orientate spre rezultate de înaltă performanţă, candidaţii învăţând atât gramatica cât şi capacitatea de comunicare verbală.

„Necesitatea studierii limbii engleze, oratorica, exersarea pronunţiei, propune o îmbinare perfectă între lecţiile tradiţionale şi tehnicile moderne. Au fost create cursuri pe grupe de candidaţi, selectaţi din fiecare protopopiat al Eparhiei Caransebeşului. Ele ajută la asimilarea şi aplicarea cunoştiinţelor mai aprofundat, la eliminarea barierelor de exprimare, precum şi la dezvoltarea încrederii în comunicarea verbală. Cursurile promovează strategiile privind dezvoltarea profesională a candidaţilor selectaţi, având ca obiectiv dezvoltarea competenţelor în domeniul de specialitate, cu ajutorul tehnologiilor moderne. Rolul cursurilor este de a-i ajuta pe candidaţi să folosească instrumente de tehnologie modernă în comunicarea şi învăţarea limbii engleze, dar şi pentru evaluarea standardizată a competenţelor lingvistice asimilate pe parcursul învăţării. Scopul principal al cursurilor de limba engleză este de a-i ajuta pe cursanţi să comunice cu succes, la final, atât la nivel mediu cât şi la nivel avansat. Toate aceste cursuri tind spre atingerea competenţelor fundamentale urmărite în cadrul proiectului, şi anume, înţelegerea limbii vorbite, exprimarea orală, scriere şi redactare corectă a unui text scris, precum şi interacţiune în conversaţie”, a mărturisit Anca Mariana Câmpean, şef Centrul de Perfecţionare Profesională din Caransebeş.

Cursul de limba engleză va dura cinci săptămâni, cuprinde câte trei serii de cursanţi şi se va încheia la sfârşitul lunii ianuarie din anul viitor. La final, toţi cei care au parcurs acest curs vor primi câte o diplomă. Cursul de limba engleză este realizat în cadrul proiectului european „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural naţional”.

Data: 10 octombrie 2012 • Vizualizări: 885