Cursuri de limba engleză la Centrul de zi al Episcopiei Caransebeşului

Cursuri de limba engleză la Centrul de zi al Episcopiei Caransebeşului
La Centrul de Zi pentru Copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare”, Episcopia Caransebeşului începând din această săptămâna copiii centrului nostru vor avea şansa de aprofundare a limbii engleze
Autor: Serviciul Social-Misionar
La Centrul de Zi pentru Copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare”, Episcopia Caransebeşului, pe lângă activităţile desfăşurate zilnic sub supravegherea continuă a doamnelor educatoare, începând din această săptămâna copiii centrului nostru vor avea şansa de aprofundare a limbii engleze.

Studiul unei limbi străine contribuie într-o manieră specifică la formarea generală a fiecărei persoane, în special prin dezvoltarea competenţei de comunicare într-o limbă străină, dar şi prin dezvoltarea abilităţilor cognitive în general, sensibilizarea cu privire la aspecte inter-culturale, lărgirea orizontului de cunoaştere, creşterea stimei de sine, sporirea motivaţiei pentru studiul continuu ( lifelong learning).

Limba engleză este cea mai importantă limbă din punct de vedere al comunicării, întrucât este cunoscută, cel puţin la un nivel de bază, de aproape o treime din populaţia globului (1,9 miliarde de oameni).

Un proverb arab care reflectă cu adevărat importanţa învăţării limbilor străine spune: „Dacă doreşti să eviţi un război, învaţă o limbă”. Se poate trage astfel concluzia că a învăţa o limbă străină este sinonim cu a crea o punte între oameni şi culturi, a înţelege alte popoare şi modul lor de a gândi, a depăşi barierele culturale.

Data: 1 februarie 2013 • Vizualizări: 1129