Cursuri de limba engleză la Parohia Doclin

Cursuri de limba engleză la Parohia Doclin
În Parohia Doclin din Protopopiatul Reșița, se desfăşoară începând cu data de 1 iulie, cursuri gratuite de limba engleză, beneficiarii acestora fiind elevii din clasele V-VIII
Autor: Pr. Valentin Popovici
În Parohia Doclin din Protopopiatul Reșița, se desfăşoară începând cu data de 1 iulie, cursuri gratuite de limba engleză, beneficiarii acestora fiind elevii din clasele V-VIII. De asemenea, beneficiază de acest privilegiu, dar cu un program de lucru separat, după iniţiere, şi copiii mai mici din parohie.

Proiectul se desfăşoară în perioada vacanţei de vară şi este susţinut integral de parohie. Copiilor le este predată limba engleză de către domnişoara profesor Camelia Călariu, care a acceptat cu plăcere propunerea părintelui paroh.

Ideea proiectului a venit de la faptul că, deşi suntem cetăţeni comunitari, în şcolile din comună nu se predă limba engleză, iar aceasta reprezintă un factor important în viaţa fiecăruia dintre ei. Este important ca beneficiarii să ştie minimul de cuvinte şi expresii, să converseze legând fraze sau propoziţii, pentru a putea face faţă unei conversaţii într-o altă ţară.

Modul de predare este unul bazat pe dialog, unde fiecare copil are câte o activitate, iar la sfârţitul şedinţei o scurtă evaluare a fiecăruia în parte. Tot în cadrul orelor de curs sunt programate diverse jocuri şi situaţii (în limba engleză) în care copii sunt actorii principali, ei trebuind să facă faţă acestor provocări, fiecare în cel mai original mod. „Învăţarea unei limbi străine de la o vârstă fragedă este mai mult decât benefică pentru copil. Astfel, copilul nu va fi nevoit să traducă tot timpul dintr-o limbă în alta, ci va acumula cunoştintele de limba engleză prin exerciţii şi joacă, fără ca măcar să realizeze conştient cât de uşor învaţă o limbă străină” ne-a declarat părintele Ovidiu – Petru Mezeniuc, iniţiatorul proiectului.

Impactul asupra copiilor este unul deosebit, atât pentru faptul că aceştia sunt interesaţi de-a cunoaşte ceva nou, dar şi de faptul că limba engleză este cea mai cunoscută şi vorbită limbă din lume.

Data: 15 iulie 2014 • Vizualizări: 626