Dan Puric a conferenţiat la Reşiţa şi Caransebeş

Dan Puric a conferenţiat la Reşiţa şi Caransebeş

Album foto
Cunoscutul actor şi om de cultură Dan Puric a conferenţiat la Reşiţa şi Caransebeş
Autor: Serviciul cultural
Cunoscutul actor şi om de cultură Dan Puric, a susţinut vineri, 4 noiembrie în sala Lira a liceului de artă „Sabin Păuţa” din municipiul Reşiţa, conferinţa cu tema „Despre martiri”, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, în faţa unei săli arhipline.

Sâmbătă, 5 noiembrie, Dan Puric a susţinut conferinţa cu tema „Despre Iubire” în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului în prezenţa unui auditoriu numeros. La finalul conferinţei de la Caransebeş, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian i-a acordat maestrului Dan Puric „Diploma de onoare Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul ” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Vă mulţumim maestre Dan Puric pentru această seară minunată petrecută la Caransebeş, după ce ieri ne-am bucurat să vă ascultăm la Reşiţa vorbind despre martiri, despre martiriu. În această seară v-am ascultat cu mare atenţie vorbind despre iubire. A fost un banchet spiritual şi cred că noi toţi cei care v-am ascultat ne-am detaşat pentru câteva ore de tot ceea ce înseamnă iubire deşartă, iluzie şi ne-am înţeles mai bine pe noi înşine şi unii pe alţii şi în ce relaţie şi pe ce treaptă suntem în urcuşul nostru spre iubirea dumnezeiască.”

La invitaţia Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, domnia sa a vizitat mănăstiri reprezentative din Banatul Montan. Maestrul Dan Puric este un cunoscut reprezentat al laicatului ortodox. Prezent în toate zonele ţării, dar şi în străinătate domnul Puric a coagulat în jurul domniei sale reprezentanţi de seamă ai culturii româneşti şi ortodoxe, susţinând conferinţe şi întâlniri cu caracter cultural-spiritual. Totodată domnul Dan Puric a editat mai multe volume de carte în care şi-a aşternut convingerile, sentimentele şi în mare parte cugetările împărtăşite la conferinţele pe care le-a susţinut în ţară şi străinătate.

Data: 7 noiembrie 2011 • Vizualizări: 959