Darul la timp dăruit, preţuieşte îndoit

Darul la timp dăruit, preţuieşte îndoit
în această perioadă prepascală, îndemnaţii fiind de pr. paroh Petru Berbentia, membrii comunităţii noastre din Micro I şi Micro III , precum şi reşiţeni plecaţi prin alte ţări ale Europei, au adus la biserică o cantitate importantă de de alimente neperisabile pentru a fi oferite celor ce nu au posibilitatea să le cumpere
Autor: Pr. Petru Berbentia
Un vechi şi foarte cunoscut proverb românesc ne atrage atenţia că: „cine pe sărac ajută, pe Dumnezeu împrumută”! Deducem de aici spiritul profund creştin a celor ce sunt sensibili şi la nevoile altora şi nu sunt egoişti ca bogatul căruia i-a rodit atât de mult ţarina ce o avea, încât nu mai ştia ce să facă cu roadele strânse. Să ne amintim că el îşi punea problema ce va face cu cele pe care le-a dobândit, dar a uitat că le-a primit de la Dumnezeu.

Mai mult decât atât, Mântuitorul spune că cei insensibili la nenorocirile semenilor vor ajunge în iad, şi dă ca exemplu pe bogatul ce nu a arătat nici un fel de compasiune săracului Lazăr.

Credincioşii de la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa - Govândari sunt atenţi şi la nevoile semenilor ce trăiesc mai greu din punct de vedere material şi încearcă să le aducă un strop de bucurie şi pentru zilele Marilor Praznice.

Tocmai de aceea, în această perioadă prepascală, îndemnaţii fiind de pr. paroh Petru Berbentia, membrii comunităţii noastre din Micro I şi Micro III , precum şi reşiţeni plecaţi prin alte ţări ale Europei ( dar reşiţeni cu sufletul) au adus la biserică o cantitate importantă de de alimente neperisabile pentru a fi oferite celor ce nu au posibilitatea să le cumpere.

Pentru distribuirea acestor ajutoare, parteneriatul cu Crucea Roşie a judeţului Caraş Severin s-a dovedit de bun augur, aşa cum se întâmplă de mai mult timp. Astfel, luni 2 aprilie, D-l Alin Cica - directorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Caraş-Severin, împreună cu D-l. Nicolae Berzescu - preşedinte judeţean al acestei organizaţii, au venit pentru a prelua alimentele şi hainele donate de credincioşii noştri.

Cu ajutorul voluntarilor, în cel mai scurt timp, alimentele vor fi oferite celor ce sunt lipsiţi de cele necesare, în aşa fel încât să prăznuiască şi ei cum se cuvine Sfânta Înviere a Domnului, Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Suntem convinşi că trebuie să punem în practica vieţii noastre cuvintele Mântuitorului, care ne îndeamnă: „Sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.” ( I Ioan 3:18). Şi ne rugăm ca bunătatea credincioşilor noştri să fie bine-primită şi răsplătită de Tatăl Ceresc, pentru că, aşa cum zice încă un proverb vechi: „Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă”.

Mulţumim Lui Dumnezeu şi mulţumim celor ce sprijină constant activităţile noastre parohiale.

Data: 3 aprilie 2018 • Vizualizări: 251