Daruri pentru elevii din comuna Armeniș

Daruri pentru elevii din comuna Armeniș

Album foto
Pentru elevii din comuna Armeniș ziua de intrare în vacanța de iarnă a fost una specială, deoarece au primit cadouri de la Moș Crăciun
Autor: Serviciul Prezidial
Pentru elevii din comuna Armeniș, unde se află și Mănăstirea Piatra Scrisă, cu hramul Duminica Tuturor sfinților, ziua de intrare în vacanța de iarnă a fost una specială. Aceasta pentru că s-au adunat în Căminul cultural toți elevii de la școlile din Sat Bătrân, Submargine, Feneș și Armeniș. Ei au primit daruri din partea administrației locale, dar și din partea Mănăstirii Piatra Scrisă, fiind prezenți și părinții ieromonahi, care slujesc la acest așezământ monahal.

„Există o frumoasă colaborare între Parohia Armeniș și Mănăstirea Piatra Scrisă, iar acțiunea desfășurată întregește conștiința elevilor, viitorii credincioși ai bisericii, că încă din anul 1878 această mănăstire este candela luminoasă care ne luminează sufletul, ne călăuzește viața, dar mai ales ne prezintă în fața Dreptului Judecător prin pomelnicele care zilnic se citesc de către părinții slujitori”, a subliniat părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

În fiecare an la sărbătoarea „Duminicii tuturor sfinţilor”, hramul acestei mănăstiri, credincioşii din zonă participă la un pelerinaj la icoana Sfintei Treimi de la Piatra Scrisă. În prezent vieţuitorii întreprind eforturi de definitivare a ansamblului monahal aflat pe dealul de lângă biserica ce găzduieşte de zeci de ani icoana Sfintei Treimi, considerată de mulţi ca nefăcută de mâini omeneşti.

Data: 21 decembrie 2015 • Vizualizări: 666