Deschiderea anului şcolar la Câlnic

Deschiderea anului şcolar la Câlnic
Luni, 16 martie, Școala Generală din localitatea cărășeană Câlnic și-a deschis porțile
Autor: Pr. Valentin Popovici
Prima zi de școală este un eveniment important din viața fiecărui om. Primul sunet de clopoţel marchează începutul unei noi etape din viață, şi anume, trecerea de la copilărie la maturitate. Școala este locaşul înțelepciunii: învățăm să scriem, să citim și să socotim, dar și multe alte lucruri interesante despre planeta noastră. Școala ne deschide ușa cunoștințelor și pune bazele viitorului nostru. Școala joacă un rol important în viața noastră, iar 16 Septembrie este o zi deosebită atât pentru noii școlari, cât și pentru elevii ce revin la școală după lunga vacanță de vară, precum și pentru părinți și profesori. Orice început este o nouă experienţă cu emoţii mari. Prima zi de școală este astfel o sărbătoare pentru fiecare elev, părinte și profesor.

În deschidere părintele paroh a mărturisit: „Într-o lume în care valorile sunt adesea confundate cu non-valorile şi deruta, ce duce lipsă de repere, şcoala noastră trebuie, în primul rând, să ofere prin dascălii ei, caractere, modele de urmat, capabile să sădească în sufletele tinerei generaţii, valori care astăzi sunt necesare: respectul pentru muncă, cinste, deschidere către cultură, credinţă în Dumnezeu şi patriotism”.

După careul solemn, care a debutat cu o slujbă de binecuvântare, s-a dat primul sunet de clopoțel, anunțându-se astfel începutul noului an școlar. Cu buchete de flori în mîini, plini de emoţii, după o lungă vacanţă de vară, elevii de la Şcoala din Câlnic au păşit pragul ei dornici să-şi revadă colegii şi să-şi felicite cadrele didactice.

Data: 17 septembrie 2013 • Vizualizări: 666