Deschiderea anului universitar la Caransebeş

Deschiderea anului universitar la Caransebeş
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a participat la deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 2 octombrie, a avut loc deschiderea anului universitar pentru studenţi teologi din Caransebeş. La orele dimineţii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat, în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, o slujbă de Te-Deum. Manifestările au continuat apoi în Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului.

În deschidere, prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a declarat deschis anul universitar şi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Caransebeş: „Am mare încredere în învăţământul teologic pentru că în urma primului exerciţiu de evaluare a programelor, în vederea ierarhizării acestora şi a clasificării universităţilor, programul de teologie a obţinut o poziţie în primele trei clasificări. A primit calificativul C, ceea ce este foarte mult având în vedere că este o secţie relativ tânără, 14 ani sunt puţini în comparaţie cu celelalte secţii de la alte facultăţi, de la alte universităţi din ţară. Drept urmare, există rezultate care mă fac să am această încredere, învăţământul este de calitate, făcut cu mult suflet, studenţii sunt buni şi prezintă interes pentru tot ceea ce fac şi repet rezultatele în cercetare ale cadrelor didactice sunt foarte bune. Le-am urat tutror, la început de an universitar, mult succes în continuare şi cred că este foarte important să fie mai prezenţi la toate manifestările în domeniu, astfel încât să crească vizibilitatea acestei secţii, se devenim cunoscuţi, devenind cunoscuţi cu siguranţă că vom fi şi apreciaţi”, a arătat în cuvântul său.


În încheiere, Chiriarhul i-a asigurat pe toţi studenţii de sprijinul şi ajutorul Său, urându-le tuturor un nou universitar cu multe împliniri: „La acest început de an universitar Îl rugăm pe Dumnezeu ca să ne dea putere pentru a continua lupta cea bună pe tărâm ştiinţific la Facultatea de Teologie, să ne înnoim şi să devenim lumină a lumii, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos. Să fim şi să devenim lumină în această societate secularizată, să devenim lumină pentru credincioşii noştri şi pentru toţi cei care au nevoie de lumina lui Hristos, care luminează tuturor şi celor din întuneric. O rugăm pe Maica Domnului, cea care ne acoperă cu cinstitul ei acoperământ, să binecuvinteze noul an universitar şi să se roage şi să mijlocească înaintea Arhiereului celui veşnic ca noi să aducem rod însutit prin propovăduirea cuvântului din partea dascălilor, dar şi prin receptarea acestuia din partea studenţilor”.

La eveniment au participat cadrele didactice ale Facultăţii de Teologie din Caransebeş, conducerea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, precum şi studenţii teologi însoţiţi de familiile acestora. Secţia de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş funcţionează în cadrul Facultăţii de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi este continuatoarea unei vechi şi frumoase tradiţii ale învăţământului teologic caransebeşean.Data: 3 octombrie 2012 • Vizualizări: 1222