Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Caransebeş

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Caransebeş
Marţi, 5 octombrie, a avut loc deschiderea cursurilor la Facultatea de Teologie din Caransebeş
Marţi, 5 octombrie, a avut loc deschiderea cursurilor la Facultatea de Teologie din Caransebeş. Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” de către un sobor de preoţi şi diaconi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, a corpului didactic şi a studenţilor înscrişi la cursurile de licenţă şi de masterat ale facultăţii. La finalul Sfintei Liturghii , părintele consilier cultural Daniel Alic a ţinut un cuvânt de învăţătură

După terminarea Sfintei Liturghii, manifestarea a continuat în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a centrului eparhial. După rostirea rugăciunii şi cuvântul introductiv al părintelui consilier cultural Daniel Alic, domnul prof. univ. dr. Gheorghe Popovici decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative din Reşiţa, în cadrul căreia activează secţia de Teologie Ortodoxă-Didactică din Caransebeş a declarat deschis anul universitar 2010-2011 la Facultatea de Teologie din Caransebeş.

Totodată au fost recompensaţi de către domnul decan cu diplome de excelenţă părintele prof. dr. Sorin Cosma, părintele conf. dr. Vasile Petrica, domnul prof. univ.dr. Dumitru Jompan şi doamna prof. lect.dr. Virginica Ardelean pentru întreaga activitate depusă în slujba învăţământului teologic caransebeşan. La final Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a ţinut un cuvânt în care a subliniat tradiţia şi vechimea învăţământului teologic din Caransebeş.

Dacă până în anul 2006 secţia a funcţionat în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului, din anul universitar 2006-2007 îşi desfăşoară activităţile didactice într-un sediu modern amenajat prin grija Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa. În prezent la această facultate se pregătesc studii de licenţă şi de masterat.


Data: 5 octombrie 2010 • Vizualizări: 1646