Deschiderea anului universitar la Reșița

Deschiderea anului universitar la Reșița

Album foto
Luni, 3 octombrie, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și-a deschis porțile pentru anul universitar 2016-2017
Autor: Serviciul Cultural
Luni, 3 octombrie, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și-a deschis porțile pentru anul universitar 2016-2017. În deschidere a fost săvârșită o slujbă de binecuvântare în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, conducerii Universității, autorităților județene și locale, profesorilor, preoților profesori și a studenților. În continuare au urmat luări de cuvânt din partea autorităților județene, locale și a conducerii Universității și de asemenea Preasfințitul Părinte Lucian a transmis un mesaj cu această ocazie. Manifestarea prilejuită de începerea anului universitar a marcat şi 45 de ani de existenţă şi tradiţie a învățământului superior la Reşiţa.

La final, Corul studenților teologi al Secției de Teologie Didactică din cadrul Universității, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu, a prezentat un buchet de cântece religioase. Evenimentul s-a desfășurat în „Aula Magna” a instituției.

„Credem în învățământul superior teologic în Episcopia Caransebeșului pentru că din anul 1865 fără întrerupere avem învățământ teologic în Banatul de Munte. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze noul an universitar și aici la Reșița și îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să-i binecuvinteze pe toți dascălii și studenții care se ostenesc în această Universitate și pentru că suntem la ceas aniversar dorim un călduros «La mulți ani!» Universității Eftimie Murgu. Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor ca să punem început bun atât noului an universitar, cât și în viața noastră și în sufletul nostru”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Universitatea „Eftimie Murgu” a devenit pe parcursul existenței sale un simbol al Reșiței, dar și al Banatului Montan, întărindu-și reprezentativitatea regională. În prezent, procesul educațional se desfășoară în cadrul a trei facultăți: Facultatea de Inginerie și Management, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe Sociale. Cele peste patru decenii de existență au contribuit la dezvoltarea și modernizarea continuă a procesului de învățământ, Universitatea „Eftimie Murgu” căutând în permanență să se menţină în rândul celor mai prestigioase instituţii de învăţământ superior, în toate domeniile în care oferă pregătire.


Data: 4 octombrie 2016 • Vizualizări: 812