Deschiderea anului universitar la Reşiţa

Deschiderea anului universitar la Reşiţa
La data de 1 octombrie 2012 a avut loc deschiderea anului universitar a Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa
Autor: Serviciul Cultural
Luni, 1 octombrie 2012, ora 11.00 în Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2012-2013. Din partea Episcopiei Caransebeşului au participat părinţii profesori de la Secţia de Teologie, secţie cuprinsă în Facultatea de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei din cadrul universităţii reşiţene.

În deschiderea manifestării s-a oficiat o slujbă de Te-Deum, după care s-a citit mesajul Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care nu a putut fi prezent la eveniment. Cuvântul Preasfinţiei Sale a evidenţiat vechimea şi tradiţia Teologiei din Caransebeş şi importanţa pe care o are Biserica în societate, mai ales acolo unde se formează profesional şi moral generaţii de tineri: „considerăm că prezenţa Bisericii în Universitatea reşiţeană prin Secţia de Teologie de la Caransebeş are rostul de a întări autenticul, de a consolida adevărul despre un frumos trecut românesc şi de a contracara eventualele percepţii spirituale greşite venite prin „dărnicia” vremurilor. Totodată, Facultatea de Teologie, prin tradiţia ei, coboară începuturile învăţământului superior din Banat până la jumătatea secolului al XIX-lea, existenţa ei în universitate exprimând nu doar trăinicia şi continuitatea unui proces de învăţământ ci şi binecuvântarea lui Dumnezeu şi purtarea Lui de grijă. Mulţumim Doamnei rector şi conducerii Universităţii pentru că ne-au oferit posibilitatea de a ne exprima în mod teologic în cadrul instituţiei academice reşiţene şi nădăjduim ca lucrarea adusă de Secţia noastră de Teologie să se împlinească în mod frumos, spre o articulată misiune culturală şi ştiinţifică”.

După citirea mesajului, au urmat alocuţiile invitaţilor, iar în încheiere, Doamna rector, prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde, a făcut o prezentare detaliată a Universităţii, amintind şi rezultatele bune ale Secţiei de Teologie din Caransebeş.

Data: 1 octombrie 2012 • Vizualizări: 799