Deschiderea anului universitar pentru studenții teologi din Caransebeș

Deschiderea anului universitar pentru studenții teologi din Caransebeș
Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş a găzduit joi, 2 octombrie, festivitatea de deschidere a anului universitar pentru studenţii Secţie de Teologie Ortodoxă-Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Autor: Serviciul Prezidial
Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş a găzduit joi, 2 octombrie, festivitatea de deschidere a anului universitar pentru studenţii Secţie de Teologie Ortodoxă-Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum săvârşită de un sobor de preoţi.

Delegatul chiriarhului la acest eveniment a fost protos. Casian Rușeț, secretar eparhnial care a precizat: „Preasfințitul Părine Episcop Lucian ne-a încredințat să transmitem studenților că trebuie înainte de a porni în misiunea de studenți teologi să se pregătească cu Sfintele Taine pentru că așa au făcut și Sfinții Apostoli înainte de a pleca la propovăduire s-au împărtășit de Cuvântul și din Tainele Mântuitorului Iisus Hristos. Deopotrivă părintele episcop le-a transmis studenților că a fi teolog, a fi preot, nu reprezintă o misiune ci reprezintă un mod de a fi. Prin modul nostru de a fi devenim misionari, prin modul studenților de a trăi, de a se comporta și de a-și desfășura activitatea devin misionari ai lui Hristos și numai prin aceasta ei vor putea arunca mreaja dorințelor de a cunoaște mai în adângul sufletului lor pentru ca acolo să îl descopere pe Hristos și pentru ca descoperindu-l pe Hristos în adâncul sufletului lor să-l propovădui și semenilor”.

„Deși suntem o secție mică cu un număr de aproape 90 de studenți, credem și nădăjduim că ne vom împlini după cuviință rostul și misiunea pe care trebuie să o desfășoare în societate o școală de teologie. Avem de partea noastră și istoria locului care în anul acesta care în anul acesta consemnează 149 de ani de învățământ teologic neîntrerupt”, a precizat părintele dr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

La eveniment au participat cadrele didactice ale Secției de Teologie din Caransebeş, reprezentanţi ai Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, precum şi elevi și studenţi teologi din municipiul Caransebeș. Secţia de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş funcţionează în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi este continuatoarea unei vechi şi frumoase tradiţii ale învăţământului teologic caransebeşean.


Data: 3 octombrie 2014 • Vizualizări: 1000