Din suflet pentru suflete

Din suflet pentru suflete
În această perioadă Parohia Gârliște din Protopopiatul Reșița alături de alte instituții partenere a desfășurat mai multe acțiuni social-filantropice
Autor: Pr. Marius Peica
În perioada 4-8 decembrie în incinta Universității „Eftimie Murgu" din Reșița a avut loc o campanie de donare de sânge. Alături de Liga Studenților, care a organizat această campanie și a Inspectoratului de Jandarmi Caraș Severin, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a luat parte și Parohia Gârliște, de asemenea implicându-se și Poliția Municipiului Reșița.

Cu bonurile donate în cadrul campaniei, dar și cu celelalte donații adunate de la bunii noștri credincioși, joi 14 decembrie au primit de mâncare beneficiarii Asociației Humanitas Pro Deo, peste 120 de copii și bătrâni. Mâncarea fiind gătită în incinta asociației de către studenți și ceilalți parteneri.

Văzând rezultatul obținut și primind bucuria copiilor, s-a hotărât că și în această săptămână să se reia această frumoasă acțiune. Astfel în data de 20 decembrie s-au făcut pachete și 19 familii nevoiașe au fost ajutate, 4 pe Valea Carașului, iar restul din Reșița și împrejurimi.
Joi, 21 decembrie. au primit de mâncare 78 de copii și bătrâni, iar studenții și voluntarii au pregătit o parte din mâncarea pentru măritul praznic al Nașterii Domnului. Asemenea acte de filantropie vor continua și în perioada ce urmează.

Mulțumim celor care au contribuit la organizarea acestor activități filantropice, conducerii UEMR, IJJ CS, PMR , Ligii Studenților și nu în ultimul rând tuturor care au muncit și contribuit, reușind să dăruim hrană, îmbrăcăminte și bucurie sufletească oamenilor care au cu adevărat nevoie, dar și să împlinim poruncile Mântuitorului nostru Iisus Hristos, de a ne ajuta aproape.

Data: 22 decembrie 2017 • Vizualizări: 814