Donații de carte pentru copiii din Centrele sociale și de tineret ale Episcopiei Caransebeșului

Donații de carte pentru copiii din Centrele sociale și de tineret ale Episcopiei Caransebeșului
„Asociația Șansă – Viorica Hagianu” a donat un număr de 60 de cărți pentru copiii de la Centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Activitatățile tot mai diverse și mai susținute, desfășurate în ultima perioadă de Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, prin rețeaua de centre de tineret creată special în scopul atragerii copiilor și tinerilor spre valorile credinței noastre, au atras atenția și altor instituții cu preocupări similare la nivel național.

Astfel, la începutul acestei luni, „Asociația Șansă – Viorica Hagianu” cu sediul în Călărași, a inițiat un proiect de parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, care are în vedere derularea unor activități comune de ordin cultural și artistic. Un prim pas în acest sens l-a constituit donarea unui număr de 60 de cărți pentru copii, scrise chiar de autoarea acestora doamna Viorica Hagianu, care este și președinta asociației de cultură din Călărași. Este vorba de volumul „Regatul vegetalelor”, o carte care conține piese de teatru pentru copii și care a obținut numeroase premii la nivel național.

Cărțile au fost distribuite, conform înțelegerii, copiilor din centrele sociale și de tineret de la Oravița, Reșița și Caransebeș. Astfel, beneficiarii direcți ai cărților au fost copiii cu vârste între 7 și 12 ani de la Centrul social și de misiune cu tinerii „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița, cei de la „Sf. Ier. Nicolae” Reșița și „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom-Reșița, precum și cei de la centrul de zi „Sf. Vasile cel Mare” din Caransebeș. Aceștia, sub îndrumarea cadrelor didactice, vor pune în scenă piesele de teatru în cadrul serbărilor și manifestărilor cultural-artistice care vor urma.

În cadrul proiectului comun adresat copiilor, doamna Hagianu – autoarea mai multor cărți și publicații de profil și laureată a numeroase concursuri de publicistică, dar și de pictură – va vizita centrele sociale și de tineret care au beneficiat de donație pentru a-i cunoaște personal pe copii și pentru a stabili următoarele acțiuni comune.

Data: 24 martie 2014 • Vizualizări: 940