„Dor de colinde”

„Dor de colinde”

Album foto
Cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă, 3 decembrie 2016, a avut loc la Casa de Cultură din Oravița un spectacol de colinde.
Autor: Simona Ionela Moldovan
Bucuria Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a reunit la Oravița oaspeți de seamă din Timișoara și din județul nostru. Astfel, sub semnul unității și al comuniunii, Banatul de Munte și Banatul de Câmpie, s-au reunit în cetatea istorică Oravița și asemenea celor trei magi, ne-au vestit vestea cea bună, prin prezența celor trei coruri, respectiv: Corala bărbătească ortodoxă „Epifania”, dirijor Florin Nicolae Șincari din Timișoara, Corul „Stephanos” dirijor Pr. Conf. Univ. Dr. Nicolae Belean din Timișoara și Corul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte- dirijor pr. prof. Gheorghe Tistu din județul nostru.

Deoarece Iisus Hristos Domnul a venit prunc în lume, într-o iesle din Betleem, seara a fost încununată prin colindul sfânt rostit de cei mai mici dintre noi și anume, corurile celor două Centre de Tineret din oraș: Corul Centrului de Tineret „Adormirea Maicii Domnului” dirijat de către doamna Mirela Dragoș și Corul „Angeli” al Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina”- condus de către doamna Cristina Anișoara Zainea.

La momentul potrivit, misiunea ATOR-ului, asociație nou înființată în județul nostru, a fost prezentată orăvițenilor de către pr. insp. Mihai Ciucur.
Spectacolul a fost unul caritabil, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru a sprijini activitatea celor două Centre de Tineret din oraș. Tinerii, membrii ai Centrelor de Tineret au organizat pe holul Casei de Cultură o expoziție cu vânzare, cu obiecte specifice Crăciunului, confecționate în cadrul atelierelor desfășurate la Centru.

La acest eveniment s-au alăturat orăvițenilor, reprezentanți ai autorităților locale, pr. protopop Bogoliub Martinovici, pr. insp. Mihai Ciucur dar și preoți aparținători Centrului Pastoral Misionar Oravița-Răcășdia.

Finalul acestei seri a fost unul emoționant, deoarece întreaga sală, alături de corurile participante a intonat colindul strămoșesc „O ce veste minunată”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, cele trei parohii ortodoxe din Oravița, Primăria orașului, dar și oameni de bine și-au dat mâna pentru a organiza acest eveniment, spre a ne pregăti duhovnicește pentru măritul praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Soarele dreptății.

Data: 6 decembrie 2016 • Vizualizări: 950