Două zile „altfel ” pentru Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița

Două zile „altfel ” pentru Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița
În perioada 23- 27 octombrie 2017, la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, s-au organizat diferite activități extrașcolare în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”
Autor: Simona Moldovan
La fel ca și în anii trecuți, Centrul nostru de tineret a devenit partener în acest proiect și i-a primit cu bucurie pe elevii și dascălii acestui liceu. Astfel, prin îngăduința doamnei director Alideia Țepeneu și prin implicarea domnilor profesori Pistrilă Ion și dna Maria Ogrin, voluntar la centrul nostru, miercuri, 25 octombrie, două clase a XII-a, au ales să ne viziteze pentru a afla mai multe informații despre activitatea centrului dar și pentru a ne oferi câteva lucruri necesare desfășurării activităților.

Joi, 26 octombrie, în zi de sărbătoare, la Sfânta Liturghie oficiată în biserica cu hramul „Sf. M. Proroc Ilie Tesviteanul”, s-au alăturat elevii clasei a III- a ai aceluiași liceu, însoțiți de către doamna învățătoare Livia Crețu, dar și de mămici ale copiilor. Bucuria a fost deplină, deoarece, la momentul potrivit, o parte dintre copiii prezenți s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei, activitățile programate pentru această zi, au continuat la Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina”. În prezența doamnei învățătoare, a părintelui paroh și a câtorva mămici, am servit pizza și tort, după care am vizionat un material video despre activitățile desfășurate în centru dar și două filme scurte cu învățături creștine.

Elevii Liceului Teoretic „General Dragalina” au fost întâmpinați de către alți elevi ai aceluiași liceu, membri ai Centrului de tineret „Sfânta Ecaterina”, reușind astfel să le povestească colegilor ce se întâmplă la centru și să le prezinte activitățile la care ei participă cu interes.

„In săptămâna desfășurată cu denumirea de Școala altfel, elevii dragalinezi au avut o zi rezervată acțiunii de voluntariat. Clasele a XII- a M.I și S.N, încurajați de domnii diriginți Pistrilă Ion, respectiv dna. Ogrin Maria, au ales Centrul «Sf. M. Mc. Ecaterina» pentru a petrece o zi cu copiii de acolo și pentru a le oferi materiale necesare activităților desfășurate. Astfel, am adunat o sumă de bani, am cumpărat cele necesare și am mers cu entuziasm către centru. Am considerat că un lucru bun făcut pentru copii este profund, deoarece bucuria lor este pură și sinceră. Pot spune că ne-am simțit minunat, ca într-o mare familie, atmosfera a fost una relaxantă, de voie bună. Am fost întâmpinați cu multă căldură de către membrii centrului și doamna preoteasă care ne-au oferit cozonac, ciocolată și suc, acest gest ajutându-ne să depășim momentele de timiditate de la început, Am fost fericiți că am reușit să petrecem o zi frumoasă ca și voluntari ai centrului nostru”, a mărturisit Maria Borș- clasa a XII-a.

„Mulțumim doamnei preotese Simona Moldovan și părintelui Gelu Petru Moldovan de la parohia «Sf. M. Prooroc Ilie Tesviteanul» pentru frumoasa și fructuoasa colaborare dintre școala noastră și Centrul de tineret «Sf. M. Mc. Ecaterina» în cadrul proiectului «Să știi mai multe, să fii mai bun!». Elevii clasei a III-a de la Liceul Teoretic «General Dragalina» din Oravița, au participat la Sfânta Liturghie, joi, 26 octombrie, prăznuind împreună pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Am continuat apoi la centru, cu vizionarea câtorva filmulețe creștine pline de învățăminte dar și cu alte activități educative. Elevii mei, mi-au mărturisit că au fost foarte încântați de tot ce s-a petrecut și că au avut o zi minunată. Întâlnirea noastră s-a încheiat prin înscrierea unora dintre elevii clasei a III-a la Centru de tineret «Sf. M. Mc. Ecaterina» din orașul nostru”. prof. Înv. Primar, Livia Crețu.

Proiectele derulate în parteneriat cu școlile din oraș sunt o reușită și au ca și scop promovarea Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” dar și apropierea tinerei generații de biserică și de cunoaștere a credinței noastre strămoșești, credința ortodoxă.

Data: 28 octombrie 2017 • Vizualizări: 988