Dovezi de bună înţelegere în Postul Mare

Dovezi de bună înţelegere în Postul Mare
Duminică, 29 martie, Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari-Reşiţa a fost gazda unui eveniment religios-cultural
Autor: Protopop Petru Berbentia
Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari-Reşiţa a fost gazda unui eveniment religios-cultural, duminică, 29 martie, invitați fiind membrii corului „Amate Deo” al catolicilor de la biserica „Preasfânta Treime” din localitate, care au participat la Slujba Vecerniei şi apoi au susţinut un mini recital cu cântări şi poezii specifice Postului Mare, conform tradiţiei minorităţilor cărăşene.

Momentul a fost deschis de părintele paroh Petru Berbentia, care, în cuvântul său a afirmat strânsele legături existente între cele două comunităţi şi bucuria de a fi împreună în rugăciune. Corul, acompaniat de domnul profesor Cristian Roşoagă, a încântat pe cei prezenţi cu cântările interpretate, iar preotul paroh Simon Ciubotariu a vorbit despre post ca şi transformare interioară imediată, ce nu poate fi amânată „sine die”.

Părintele Petru Berbentia a mulţumit tuturor şi şi-a exprimat speranţa că Dumnezeu va îngădui să se mai organizeze asemenea evenimente. În acelaşi timp a exprimat gândurile bune şi urările pentru sărbătorirea cu pace şi cu bucurie a Praznicului Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa este implicată în multe acţiuni religioase şi culturale în care minorităţile Banatului de Munte se manifestă cu dragoste frăţească. Este cunoscută colaborarea Grupului coral „Strana Strămoşească” cu corurile „Fiamma” al Bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii” şi „Amate Deo”, precum şi participările comune la diverse concerte umanitare. Experienţa dobândită de cele două comunităţi s-a materializat în urmă cu câţiva ani în invitaţia de a participa împreună la a treia întâlnire ecumenică europeană de la Sibiu, ca de altfel şi la întâlnirile anuale de la Centrul social „Frederik Ozanam”.

Data: 31 martie 2015 • Vizualizări: 402