Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf

Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf
Marţi, 2 iulie, Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf. Sfântul Voievod fiind ocrotitorul centrului de tineret al parohiei
Autor: Pr. Horia Mailat
Marţi, 2 iulie, Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf. Sfântul Voievod fiind ocrotitorul centrului de tineret al parohiei. Cu acest prilej părintele inspector Mihai Ciucur, responsabilul cu tinerii în Episcopia Caransebeşului şi părintele Gelu Moldovan, coordonatorul cercului pastoral misionar Oraviţa – Anina, au fost în mijlocul credincioşilor din parohie.

Manifestarea a început cu oficierea Acatistului Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, acesta fiind citit de către membrii centrului. În cadrul acatistului s-au făcut ectenii speciale pentru membrii centrului de tineret. În continuare, trei tineri au prezentat în format power-point viaţa şi activitatea Sfântului Voievod, accentul fiind pus pe ctitoriile sale. După aceasta, Sfântul Ştefan cel Mare a fost prezentat de către tinerii prin poezii şi cântece. La sfârşit a fost prezentat un colaj de imagini, în care s-a prezentat activitatea centrului din ultimul an.

În încheiere, părintele inspector a transmis mesajul de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi a arătat cât de important este pentru noi românii să îl cinstim pe Sfântul Voievod, care a fost un apărător al credinţei şi al neamului românesc.

Acest moment de sărbătoare a avut menirea de a cinsti pe acest „atlet al Lui Hristos”, dar şi să întrunească părinţii şi copii. Activităţile centrului de tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” vor continua şi în această perioadă de vacanţă prin întâlniri tematice, pelerinaje şi excursii susţinute de către parohie, dar şi tabere organizate de către Centrul eparhial.

Data: 4 iulie 2015 • Vizualizări: 693