Dublu eveniment la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”

Dublu eveniment la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”
Praznicul Înălţării Domnului a fost pentru credincioşii din Govândari, un moment de îndoită bucurie
Autor: Pr. Petru Ber
Seara zilei de 9 iunie a debutat cu săvârşirea rânduielii de sfinţire a unei troiţe. Sfânta Troiţă a fost înălţată în curtea bisericii, fiind o donaţie din partea familiei Ionel şi Rozalia Nicu. Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi din Reşiţa şi din Banatul Montan, în prezenţa donatorilor, precum şi a multor credincioşi.

Prezenţa mai multor preoţi a fost prilejuită de al doilea eveniment al serii. Prin decizia Permanenței Consiliului Eparhial, începând cu data de 1 iunie 2016 parohia are un nou preot coslujitor, în persoana părintelui Samuel Cornel Şendroni, care a fost transferat de la Parohia Şopotu Nou – Protopopiatul Băile Herculane şi care care a fost „instalat” oficial în aceasta seară.

După ce s-a săvârşit slujba vecerniei la care a participat şi părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, precum şi părintele Gheorghe Şuveţi, protopopul Reşiţei, noul preot a primit însemnele investirii sale în funcţie, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cărţile de cult cele mai importante pentru misiunea sa.

Părinteşe consilier a vorbit despre importanţa misiunii preoţeşti, protopopul Reşiţei a adus câteva gânduri adecvate momentului, iar preotul paroh Petru Berbentia a exprimat bucuria de a avea ca şi coleg şi colaborator un preot tânăr şi cu activitate dinamică.

În final, preotul Samuel Şendroni a mulţumit pentru primire şi pentru tot sprijinul şi dragostea ce au arătat-o membrii familiei, prietenii, credincioşii din satul Şopotul Nou – prezenţi în număr mare la eveniment, împreună cu primarul comunei, dl. Păun Baba- precum şi tuturor celor prezenţi. Dorim părintelui Samuel Şendroni o activitate rodnică în parohia în care a fost ales să slujească de acum înainte.

Data: 10 iunie 2016 • Vizualizări: 469