Duminica Ortodoxiei la Caransebeş

Duminica Ortodoxiei la Caransebeş

Album foto
În Duminica Ortodoxiei, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit la Caransebeş. Sărbătoarea a început printr-o procesiune de la reşedinţa episcopală la catedrala episcopală la care au luat parte alături de soborul slujitor, elevi seminarişti şi studenţi teologi cu icoane în mâini precum şi copii şi tineri din centrele de tineret ale episcopiei din Reşiţa, Bocşa, Oraviţa şi Moldova Nouă.

În continuare, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. La Sfânta Liturghie a participat un număr important de credincioşi, foarte mulţi dintre aceştia împărtăşindu-se cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Gabriel Gozman, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Dumnica Ortodoxiei.

Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a precizat: „În acest an în Episcopia Caransebeşului s-a organizat această procesiune de la Centrul Eparhial la catedrala episcopală, procesiune la care au participat elevii seminarişti, studenţii teologi dar şi foarte mulţi copii şi tineri, mai ales cei care au participat în concursul „Tineri în Biserică” şi cei care au participat la tabăra „Credinţă şi artă pentru toţi”. Ne bucurăm că din toate colţurile Episcopiei Caransebeşului au venit copii şi tineri purtând sfintele icoane în mâini şi ne-au însoţit astăzi ca împreună astăzi în prima duminică din Postul Mare să ne rugăm la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, sărbătorind în mod festiv triumful Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor. Prin această procesiune încercăm şi noi, clerul şi poporul, copii şi tinerii dar şi vârstnicii să arătăm tuturor că avem o credinţă dreptmăritoare, o credinţă care respectă învăţăturile Sfinţilor Părinţi, îvăţăturile şi dogmele celor 7 sinoade ecumenice şi încercăm să păşim pe urmele Sfinţilor Părinţi pentru că şi ei la rândul lor pe urmele Sfinţilor Apostoli, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos ”.

La final toţi cei 35 de copii şi tineri participanţi la procesiune au primit din partea Ierarhului daruri constând în cărţi de rugăciuni şi icoane iar tânăra pictoriţă Hanelore Schadt de la Liceul de artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa a primit act de cinstire.


Data: 25 martie 2013 • Vizualizări: 948