Duminica părinţilor şi copiilor la Ocna de Fier

Duminica părinţilor şi copiilor la Ocna de Fier
În organizarea preotului Alin Chicoş, parohul bisericii din Ocna de Fier, duminică 2 iunie 2013, cu prilejul duminicii intitulate „Duminica părinţilor şi copiilor” a avut loc o expoziţie de icoane pe sticlă
Autor: Pr. Alin Chicoş
În organizarea preotului Alin Chicoş, parohul bisericii din Ocna de Fier, duminică 2 iunie 2013, cu prilejul duminicii intitulate „Duminica părinţilor şi copiilor” a avut loc o expoziţie de icoane pe sticlă. Icoanele au fost realizate de copiii din clasele I-IV de la Şcoala Gimnazială I-VIII din localitate. Copiii au fost îndrumaţi de doamnele învăţătoare: Dănoiu Adelina şi Matei Mihaela, director al şcolii.

Icoanele au putut fi admirate şi apreciate de credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie, exprimând cu toţii bucuria şi mândria, precum şi mulţumind lui Dumnezeu pentru că au asemenea copii. Pentru că pe lângă activităţile educative pe care le fac în timpul orelor aceştia au o înclinaţie deosebită spre cele spirituale şi se manifestă prin pictarea unui „chip sfânt”. Producţiile artistice ale copiilor vor rămâne în biserică până la sărbătoarea Înălţării Domnului, timp în care vor putea fi admirate de enoriaşii acestei parohii.

În cadrul Sfintei Liturghi icoanele au fost binecuvântate de către preotul paroh, care în cuvântul de învăţătură a subliniat faptul că Mântuitorul în Predica de pe munte a rostit frumoasele cuvinte: „Lăsaţi copiii să vină la Mine că a unora ca acestora este împărăţia cerurilor”(...), îndemnând totodată pe părinţi să aducă pe copiii lor la biserică cât mai des şi să-i împărtăşescă cu Sfintele Taine, fiindcă doar aşa-i vor putea avea sănătoşi la trup şi suflet, fiind un exemplu de urmat pentru ceilalţi.

Tot în această duminică în mijlocul copiilor şi al credincioşilor din parohie am avut bucuria să primim un grup de elevi din clasa a V-a A de la Liceul „Mircea Eliade” din Reşiţa, care împreună cu doamna profesoară de geografie Moşoarcă Mihaela au apreciat lucrările expuse. La finalul Sfintei Liturghii copiii au făcut fotografii, au primit anafură şi li s-au împărţit dulciuri, ca semn al dragostei ce le-o purtăm. Sperăm ca asemenea acţiuni să mai aibă loc şi cu alte ocazii în biserica noastră pentru că relaţia Şcoală - Biserică trebuie să fie tot mai strânsă în aceste vremuri tulburi.

Data: 6 iunie 2013 • Vizualizări: 678