Ediţia a V-a a taberei „Da Eurhope a Eurhome”

Ediţia a V-a a taberei „Da Eurhope a Eurhome”
Peste 50 de elevi CNTL-işti, coordonaţi de pr. prof. Nicolae Chiosa si pr. Damaschin Tătaru au participat la cea de-a cincea ediţie a taberei ecumenice „Da Eurhope a Eurhome”, desfăşurată în Centrul “Giovanni Paolo II” din Loreto
Autor: Antonia Marila
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, cu purtarea de grijă a preaonoratului părinte Petru Berbentia, protopopul Reşiţei, şi cu sprijinul direcţiunii Colegiului Naţional ,,Traian Lalescu” Reşiţa, a avut loc cea de-a cincea ediţie a taberei ecumenice „Da Eurhope a Eurhome”, desfăşurată în Centrul „Giovanni Paolo II” din Loreto la care au particpat 50 de elevi CNTL-işti, coordonaţi de pr. prof. Nicolae Chiosa si pr. Damaschin Tătaru.

„Rugăciunile înălţate înaintea lui Dumnezeu pentru unitate şi mântuire, conferinţele, discuţiile pe grupe pe baza pildelor rostite de Mântuitorul, cunoaşterea oamenilor preţioşi, au fost doar câteva ingrediente pentru ca spiritul unităţii din Loreto să pătrundă adânc în inimile tuturor, lăsându-şi puternic amprenta. Urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a fi uniţi, cu toţii ne întoarcem acum împliniţi sufleteşte, cu experienţe care ne-au schimbat tuturor viaţa şi viziunea despre unitate. Momentele de linişte din cadrul slujbelor şi «Rugăciunea Luminilor» ne-au facut pe toţi să medităm asupra scopului pentru care am fost prezenţi în Loreto”, a mărturisit Antonia Marila.

De asemenea elevii CNTL-işti aflaţi în tabăra de la Loreto s-au bucurat de vizita dl. Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa, care după ce a luat parte la Sfânta Liturghie săvârşită de prot. Petru Berbentia, pr. Constantin Corniş din Pesaro, pr. prof. Nicolae Chiosa şi pr. Damaschin Tătaru şi la activităţile desfăşurate în centru alături de tineri, după care s-a întâlnit cu Paolo Nicoletti, primarul oraşului Loreto, pentru a demara procesul de finalizare al tratatului de prietenie dintre cele două oraşe.

Data: 27 august 2013 • Vizualizări: 841