Elevii seminariști în misiune la parohii din Valea Almăjului

Elevii seminariști în misiune la parohii din Valea Almăjului
În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au vizitat două parohii din Valea Almăjului
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, însoţiţi de pr. arhid. prof. Vicenţiu Românu şi pr. duhovnic Călin Mihail, au vizitat parohiile Eftimie Murgu și Prilipeț din Protopopiatul Băile Herculane, în cadrul proiectului educativ-misionar intitulat „Mergând, învăţaţi...”.

La orele dimineții grupul format din 13 seminarişti, a fost primit cu bucurie de către preoţii slujitori ai parohiei Eftimie Murgu, pr. Cristian Mokesch și pr. Petru Şerengău. Predica a fost susţinută de către elevul seminarist Nicola Vlad din clasa a XII-a, iar slujba a fost înfrumuseţată de către grupul de seminarişti, prin răspunsurile date la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Misiunea a continuat la Parohia Prilipeţ, păstorită de părintele paroh Pavel Iovănescu, unde tinerii seminarişti au dat răspunsurile la slujba vecerniei, iar finalul acesteia a fost încununat cu o cateheză susţinută de elevul seminarist Ciorangă Cătălin din clasa a XII-a.

„Cercetarea semenilor este o caracteristică a bunului creştin, o manifestare a iubirii fraţeşti la care ne îndeamnă Mântuitorul şi de care trebuie să dăm dovadă mai ales în perioada aceasta a anului bisericesc. Această iubire a aproapelui, este manifestată şi de către elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox din Caransebeş, prin misiunile desfăşurate în parohiile din cuprinsul Episcopiei”, a subliniat părintele Călin Mihail, duhovnicul Seminarului Teologic.

Toate aceste misiuni din cadrul proiectului educativ-misionar intitulat „Mergând, învăţaţi”, se realizează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului şi cu suportul financiar din partea Centrului Eparhial, având un rol foarte important atât în formarea tinerilor seminarişti, prin practica catehetică, omiletică şi liturgică cât şi un rol cu factor de dinamizare a vieţii spirituale din parohii. Dragostea, bucuria şi cinstea au fost manifestate şi prin agapele frăţeşti organizate de preoţii şi credincioşii celor două parohii.

Data: 25 februarie 2014 • Vizualizări: 1238