Eparhia Dunării de Jos şi-a cinstit Ocrotitorul

Eparhia Dunării de Jos şi-a cinstit Ocrotitorul
La sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a aflat în zi de aleasă sărbătoare, întrucât şi-a cinstit ocrotitorul
Autor: www.basilica.ro
Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a aflat în zi de aleasă sărbătoare, întrucât şi-a cinstit ocrotitorul. Ca o încununare a manifestărilor de la Galaţi, dedicate Sfântului Apostol Andrei, la Catedrala din municipiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu mai mulţi ierarhi invitaţi.

Credincioşii prezenţi s-au închinat la moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi la moaştele Sfântului Apostol Andrei, aşezate spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei arhiepiscopale.O parte din tinerii elevi seminarişti şi studenţi, membri ai Filialei locale ASCOR, au îmbrăcat tradiţionalul port popular de la Dunărea de Jos.

La final, 8 tineri eminenţi, de la diverse facultăţi şi colegii din Galaţi, câştigători a numeroase premii şi medalii la concursuri şi olimpiade, naţionale şi internaţionale, au fost premiaţi. Arhiepiscopia Dunării de Jos le-a acordat Diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri”, premii în bani şi cărţi de zidire sufletească.

Data: 1 decembrie 2014 • Vizualizări: 610