„Eroi au fost, eroi sunt încă...”

„Eroi au fost, eroi sunt încă...”
La praznicul Înălțării Domnului și Ziua Eroilor în Parohia Moniom din Protopopiatul Reșița au fost pomeniți eroii și martirii neamului românesc
Autor: Pr. Mihai Ciucur
La praznicul Înălțării Domnului și Ziua Eroilor și în acest an, în toate bisericile, mănăstirile, precum și la troițele ridicate în cinstea eroilor neamului, au fost săvârșite slujbe de pomenire a celor care s-au jertfit pentru pentru credința strămoșească și neamul românesc. A fost un bun prilej, totodată, pentru ca tânăra generație să cunoască jertfa înaintașilor noștri, prin diverse manifestări cultural-artistice care s-au organizat de Ziua Eroilor.

Astfel, la Moniom, elevii clasei a III-a B ai Școlii Gimnaziale nr. 7 din Reșița, alături de învățătoarea lor – Ana Maria Vasilescu au fost prezenți la Sf. Liturghie săvârșită în biserica parohială din localitate. La finalul Sfintei Liturghii, copiii prezenți, alături de tineri de la centrul de tineret al parohiei au participat la slujba de pomenire a eroilor săvârșită la troița din centrul satului de către preotul paroh. A urmat un program artistic de cântece și poezii patriotice susținut de elevii reșițeni, momente care au adus emoție și bucurie pe chipurile credincioșilor prezenți. La final, copiii și tinerii prezenți au primit pungi cu dulciuri și au fost răsplătiți cu o agapă creștinească în aer liber.

„ Valori precum dragostea de patrie, de limbă sau credință, ori cinstirea celor care și-au pierdut viața pentru idealuri înalte sunt tot mai puțin promovate astăzi în rândul copiilor și tinerilor. De aceea, credem că este o datorie morală a noastră – preoți, profesori, dar și părinți ai copiilor – să le sădim în inimă patriotismul și credința înaintașilor, nu doar la sărbători naționale – precum cea de azi, ci cât mai des, pentru ca ei să înțeleagă că adevăratele bogății sunt limba, credința și neamul lăsate de înaintașii noștri”, a arătat părintele Mihai Ciucur, paroh la Moniom și coordonator al Departamentului de Tineret al eparhiei.

Data: 10 iunie 2016 • Vizualizări: 434