Etapa eparhială a concursului Dumitru Stăniloaie în Episcopia Caransebeșului

Etapa eparhială a concursului Dumitru Stăniloaie în Episcopia Caransebeșului
În Episcopia Caransebeşului s-a desfășurat, marţi, 29 ianuarie 2013, etapa eparhială a Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloaie -110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”
Autor: Serviciul Cultural
În Episcopia Caransebeşului s-a desfășurat, marţi, 29 ianuarie 2013, etapa eparhială a Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloaie -110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”.

Cinci elevi de la Seminarul Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş şi patru studenţi de la Secţia de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş – Facultatea de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa au susținut o proba scrisă. Pentru elevii seminarişti tema concursului a fost „Viaţa şi opera Părintelui Dumitru Stăniloaie”, iar pentru studenţi „Unirea ipostatică şi consecinţele ei dogmatice în concepţia teologică a Părintelui Dumitru Stăniloaie”.

Examenul s-a desfășurat în incinta Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, în prezența unei comisii formată din profesori de la cele două instituţii de învăţământ teologic din Caransebeş.

Concursul se adresează elevilor de la seminariile și liceele Teologice ortodoxe, studenților și masteranzilor de la facultățile de Teologie Ortodoxă din ţară. Câștigătorul fazei eparhiale se califică pentru faza mitropolitană care se va desfăşura la începutul lunii martie.


Data: 29 ianuarie 2013 • Vizualizări: 1154