Etapa eparhială a concursului „Lăudaţi pe Domnul” la Caransebeş

Etapa eparhială a concursului „Lăudaţi pe Domnul” la Caransebeş
Joi, 19 septembrie, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, s-a desfăşurat etapa eparhială a concursului naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul”
Autor: Serviciul Cultural
Joi, 19 septembrie, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, s-a desfăşurat etapa eparhială a concursului naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul”.La concurs s-au înscris trei formaţii corale din judeţul Caraş-Severin, iar locul I a fost obţinut de Corul „Gheorghe Dobreanu” al bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, catedrala istorică din Caransebeş, condus de prof. Mariana Poneţchi.

Juriul a fost format din pr. dr. Isac Rusalin, preşedintele acestuia şi profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu din Caransebeş, prof. de muzică Silvia Poiană şi prof. Drăghina Ion, profesor de muzică la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” din Caransebeş. La manifestarea culturală a participat şi Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, pr. cons. Daniel Alic, sectorul cultural, precum şi numeroşi credincioşi şi credincioase din localitate iubitori de muzică corală bisericească.

Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a subliniat: „Îi mulţumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat ca în această binecuvântată seară să fim martorii concursului naţional «Lăudaţi pe Domnul», faza eparhială aici în catedrala noastră episcopală Învierea Domnului din Caransebeş. În numele Episcopiei Caransebeşului îi felicităm pe toţi cei care s-au înscris la acest concurs şi pe cei care au dirijat aceste formaţii corale, mulţumind totodată juriului care a acceptat să delibereze şi să participe la acest concurs. Mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această încurajare a tuturor celor care care vin la biserică şi care doresc prin credinţa şi dragostea faţă de Dumnezeu să-L laude pe atotputernicul Dumnezeu în tot ceea ce însemană cântare bisericească. Cred că toate aceste concursuri nu fac altceva decât să-i încurajeze şi să-i motiveze pe credincioşii noştri, pe cei care participă la repetiţiile care nu sunt puţine şi în fiecare duminică şi sărbătoare împodobesc sfintele slujbe cu această cântare corală bisericească”.

Etapa mitropolitană va avea loc la Catedrala mitropolitană cu hramurile „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” şi „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara în ziua de 6 octombrie 2013, începând cu orele 16,00. Aceasta va reuni formaţiile corale câştigătoare din Arhiepiscopia Timişoarei, Arhiepiscopia Aradului şi Episcopia Caransebeşului. Corul câştigător va reprezenta Mitropolia Banatului la etapa naţională, ce va avea loc la sediul Patrirhiei Române la data de 27 octombrie 2013. La final, toţi cei prezenţi au primit iconiţe din partea Preasfinţitului Lucian.


Data: 20 septembrie 2013 • Vizualizări: 678