Evaluarea învățământului teologic din Mitropolia Banatului

Evaluarea învățământului teologic din Mitropolia Banatului
Miercuri, 4 decembrie, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş a avut loc întrunirea comisiei de evaluare a învăţământului teologic din Mitropolia Banatului
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 4 decembrie, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş a avut loc întrunirea comisiei de evaluare a învăţământului teologic din Mitropolia Banatului. Întrunirea a fost prezidată de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului şi au participat consilierii culturali, părinţii decani sau şefi de departamente ale facultăţilor de teologie şi părinţii directori ale seminariilor teologice din cele 3 eparhii componente ale Mitropoliei Banatului, Arhiepiscopia Timişoarei, Arhiepiscopia Aradului şi Episcopia Caransebeşului.

Preasfințitul Lucian, președintele comisiei, a precizat: „Ne-am întrunit astăzi la sediul episcopiei noastre, cu toți reprezentanții școlilor teologice din Mitropolia Banatului și reprezentanții centrelor eparhiale, pentru a analiza învățământul teologic preuniversitar și universitar din această Mitropolie. Această primă întâlnire are ca scop eficentizarea învățământului teologic și evaluarea celor șase instituții de învățământ, trei Seminarii Teologice și trei Facultăți de Teologie. Am stabilit și criteriile de evaluare a acestor școli teologice și credem că toate aceste propuneri venite din partea reprezentanților școlilor teologice și centrelor eparhiale vor fi luate în considerare la o viitoare ședință a sinodului Mitropoliei Banatului. Credem că această primă întrunire limpezit tot ceea ce înseamnă raportul între cantitate și calitatea învățământului teologic”.

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului, în ședința de lucru din data de 11 noiembrie 2013 a hotărât evaluarea învățământului teologic din Mitropolia Banatului, de către o comisie mitropolitană, în vederea adoptării măsurilor ce se impun. În urma discuțiilor s-a hotărât ca această comisie să fie formată din coordonatorii sectoarelor culturale sau de învățământ din cele 3 eparhii, precum și coordonatorii celor 6 instituții de învățământ teologic preuniversitar și universitar din cuprinsul mitropoliei, sub președinția Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ordinea de zi a cuprins stabilirea criteriilor și a calendarului desfășurării procesului de evaluare. Următoarea întâlnire pentru evaluarea școlilor teologice, va avea loc la data de 18 februarie 2014, urmând ca până la 1 martie 2014, comisia să prezinte un raport de evaluare sinodului mitropolitan, în vederea adoptării măsurilor ce se impun.


Data: 5 decembrie 2013 • Vizualizări: 1295