Eveniment cultural-filantropic în preajma Crăciunului la Reşiţa

Eveniment cultural-filantropic în preajma Crăciunului la Reşiţa
Un gup de studenţii teologi de la Facultatea de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, susţinuţi de pr. dr. Borislav Tasici, au organizat un program cultural-religios, ca partener în Campania Umanitară ,,Suflet pentru Suflet”, ediţia a-XI-a
Autor: Pr. dr. Borislav Tasici
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în preajma praznicului Naşterea Domnului, un gup de studenţii teologi de la Facultatea de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, susţinuţi de pr. dr. Borislav Tasici, au organizat un program cultural-religios, ca partener în Campania Umanitară ,,Suflet pentru Suflet”, ediţia a-XI-a, campanie iniţiată de Liga Studenţilor de la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, coordonaţi de d-na dr. Lavinia Popp, lector universitar la facultatea mai sus amintită,.

Acţiunea a avut loc duminică 16 decembrie, 2012, după sfânta Liturghie, la biserica Adormirea Maicii Domnului (Reşiţa Montană) şi a constat, într-o desfăşurare unitară şi coerentă, ce a cuprins o scenetă cu tematică religioasă, colinde şi poezii adecvate, toate redând într-un mod fidel şi sugestiv evenimentele sfintei sărbători a Naşterii Domnului, precum şi imne închinate eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Premergător praznicului Crăciunului, scopul spectacolului umanitar, a fost acela, de a organiza o colectă în bani, pentru a veni în sprijinul elevilor din liceele reşiţene, care aparţin unor familii aflate în mari nevoi materiale.

Tot în cadrul acestui eveniment, părintele paroh Borislav Tasici, a evidenţiat importanţa faptelor iubirii milostive şi a adus în atenţia celor prezenţi, impactul pe care îl are fenomenul sărăciei asupra tinerei generaţii, precum şi depistarea celor mai bune soluţii pentru depăşirea individualismului din societatea actuală şi cultivarea unei conştiinţe comune în slujirea celor aflaţi în sărăcie, suferinţă şi singurătate.

Ca o încununare la acest spectacol caritabil, lect. dr. Lavinia Popp, a evidenţiat sensibil şi concret, prin exemple şi acţiuni avute cu Liga studenţilor, în identificarea făcută la fiecare şcoală, a elevilor proveniţi din familii cu stare materială precară, şi de asemenea, cum au fost ajutate până în prezent diferite familii, îndemnd pe cei prezenţi să dăruiască din puţinul lor, pentru a aduce un zâmbet pe chipul celor lipsiţi de unele bucurii materiale.

După încheierea acţiunii umanitare ,,Suflet pentru Suflet”, a avut loc un cadru de discuti, pe baza cărora studenţii au concluzionat cu privire la această campanie umanitară.

Data: 19 decembrie 2012 • Vizualizări: 661