Evenimente organizate de către Muzeul din Caransebeș

Evenimente organizate de către Muzeul din Caransebeș
Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş organizează în perioada 27-28 iulie o serie de evenimente
Autor: Serviciul Prezidial
Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Universităţii de Vest din Timişoara va organiza duminică, 27 iulie, „Ziua porţilor deschise” la şantierul arheologic Tibiscum – Jupa. Instituţia cărăşană de cultură va realiza ghidajul în cadrul sitului arheologic (oraşul roman Tibiscum, castrul roman precum şi săpăturile efectuate în anul 2013).

La acest eveniment unde intrarea va fi liberă, va fi prezentat și un spectacol de dansuri populare ce va fi susținut de ansamblul folcloric „Zestrea Gugulanilor”, avându-l coregraf pe domnul Simion Dragalina. Acest moment artistic va fi organizat pe scena din interiorul sitului arheologic Tibiscum.

Scopul acestui eveniment este acela de a atrage un număr cât mai mare de turiști dornici să viziteze situl arheologic Tibiscum – Jupa şi de a capta atenția opiniei publice pentru o mai bună valorificare istorică şi turistică a acestuia. Cei interesați vor avea posibilitatea de a vedea și felul în care se desfăşoară o zi din viaţa unui arheolog.

Tot de către Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Muzeului Naţional de Istorie a României va fi organizat vernisajul expoziţiei „100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial”. Evenimentul comemorativ va avea loc luni, 28 iulie, ora 13.00, în sala de expoziţii temporare de la parter a instituţiei de cultură.

Anul acesta se împlineşte un secol de la declanşarea Primului Război Mondial și prin această manifestare, managerul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, dr. Adrian Ardeţ, şi-a propus să surprindă partea nevăzută a războiului, sentimentele şi trăirile combatanţilor, aduse în actualitate printr-o serie de documente, fotografii şi însemnări, aduse în faţa publicului.

Exponatele fac parte din colecţia personală a domnului Gheorghe Rancu, profesor de pe Valea Almăjului, pasionat de istorie. Expoziţia temporară va fi deschisă publicului în perioada 28 iulie - 1 septembrie 2014, program de vizitare: marţi – duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Data: 26 iulie 2014 • Vizualizări: 995