Examen de absolvire la Facultatea de Teologie din Caransebeş

Examen de absolvire la Facultatea de Teologie din Caransebeş
Luni, 4 iulie, a avut loc examenul de licenţă pentru absolvenţii promoţiei 2008-2011 şi examenul de disertaţie la specializarea „Studii de Teologie Pastorală şi Misiune Creştină”
Autor: Serviciul Cultural
Luni, 4 iulie, cu binecuvântarea şi participarea Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, la sediul Secţiei de Teologie Didactică din Caransebeş, s-a organizat examenul de licenţă pentru absolvenţii promoţiei 2008-2011 şi examenul de disertaţie la specializarea „Studii de Teologie Pastorală şi Misiune Creştină”.

La licenţă s-au înscris 38 de candidaţi din 40 de absolvenţi, iar la examenul de disertaţie 11 candidaţi. Procentul de promovabilitate a fost de 100%. Comisia de licenţă a fost alcătuită din: profesor universitar dr. Gheorghe Popovici, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative, părintele profesor universitar dr. Vasile Muntean, părintele lector universitar dr. Ioan Mihoc, părintele lector universitar drd. Daniel Alic, părintele profesor drd. Alin Câmpean şi domnul lector universitar dr. Florin Dobrei.

Părintele Daniel Alic consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului ne-a mărturisit: „Secţia de Teologie din Caransebeş este o şcoală de Teologie de nivel superior cu studenţi puţini, dar cu rezultate bune. În 2011 au absolvit facultatea 38 de studenţi fiind de a zecea promoţie de teologi. La masterat au terminat 11 studenţi, fiind a doua promoţie de absolvenţi. Nădăjduim ca şi în condiţiile actuale, secţia noastră să dezvolte un învăţământ de calitate, cu studenţi pregătiţi pentru misiunea Bisercii.”

După susţinerea probelor, cei 38 licenţiaţi şi 11 masteranzi în Teologie Ortododoxă Didactică au depus tradiţionalul jurământ de credinţă ortodoxă la noua catedrală episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

Secţia de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a înfiinţat în 1998, la iniţiativa Preasfinţitului Părinte dr. Laurenţiu Streza, episcopul de atunci a Caransebeşului (actualul Mitropolit al Ardealului), dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş. Secţia funcţionează în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative a universităţii reşiţene.

Data: 6 iulie 2011 • Vizualizări: 1117