Examen de admitere la Seminarul teologic din Caransebeș

Examen de admitere la Seminarul teologic din Caransebeș

Album foto
Vineri, 30 mai, la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc admiterea pentru cei ce doresc să urmeze cursurile acestei prestigioase şcoli de învăţământ teologic
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 30 mai, la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc admiterea pentru cei ce doresc să urmeze cursurile acestei prestigioase şcoli de învăţământ teologic. Prima probă de examen a fost verificarea aptitudinilor muzicale, iar cea de-a două a fost verificarea cunoştinţelor religioase prin examen scris. Comisia, formată din părinţii profesori de la seminar, a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Pentru sesiunea de la sfârşitul lunii mai s-au înscris 14 candidaţi, urmând ca un nou examen de admitere să fie organizat în luna iulie.

În aceeaşi zi, Sala de festivităţi a Centrului Eparhial din Caransebeș a găzduit Seminarul European Didactica, Atelierul de Religie. Tema acestui atelier a vizat anul omagial 2014 în Patriarhia Română, „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii)” şi „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, dar şi tema generală propusă în cadrul Seminarului, „Interdisciplinaritate şi transdisciplinaritate în contextul învăţământului actual”. În Episcopia Caransebeşului, în mod tradiţional, la acest Seminar are loc premierea elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal olimpici la disciplina Religie. Au fost premiaţi 22 de elevi din clasele VII-XII, elevi cu premii şi menţiuni la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie, dar şi două eleve cu premii la etapa naţională a aceleiaşi olimpiade: Antonia Mărilă de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa şi Dimcea Karina de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa.

Despre aceste evenimente, părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului, a precizat: „Cele două evenimente şcolare desfășurate astăzi în Episcopia Caransebeșului, admiterea la Seminarul Teologic şi premierea elevilor olimpici la Religie stau într-o frumoasă legătură. La Seminar s-a adăugat o nouă generaţie de învăţăcei în ştiinţa teologhicească, iar la Centrul Eparhial s-au premiat elitele învăţământului religios din judeţul Caraş Severin, elevi care au dovedit că formarea lor religioasă a dat rod însutit. Am avut parte, aşadar, de un început al slujirii lui Dumnezeu, dar şi de o frumoasă finalitate a aceleiaşi slujiri. Bucuria noastră a fost împlinită şi prin faptul că două dintre elevele eparhiei au obținut locuri fruntaşe la Olimpiada de Religie, faza națională. Nădăjduim ca şi pe mai departe să menţinem şi chiar să dezvoltăm învăţământul teologic şi religios din jurisdicţia Episcopiei Caransebeşului”.

Premiile pentru olimpici au fost oferite de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului şi au constat în cărţi, pliante şi sume de bani. La eveniment au participat profesori de Religie, elevi şi părinții celor premiaţi.


Data: 31 mai 2014 • Vizualizări: 1153