Examen de atestare a cunoștintelor la Seminarul Teologic din Caransebeș

Examen de atestare a cunoștintelor la Seminarul Teologic din Caransebeș
Marți, 24 mai, la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș s-a desfășurat examenul de atestare a cunoștințelor profesionale, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice
Autor: Serviciul Cultural
Marți, 24 mai, la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș s-a desfășurat examenul de atestare a cunoștințelor profesionale, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice. La acest examen au luat parte 12 elevi ai clasei a 12-a, de la liceul teologic caransebeșean. Comisia de examinare a fost alcătuită din părintele director și părinții profesori ai Seminarului sub președenția Preasfințitului Părinte Lucian , Episcopul Caransebeșului.

Examenul s-a desfăşurat în două etape şi anume prezentarea lucrării ştiinţifice, întocmită de către fiecare candidat, urmând apoi proba orală, care a constat din întrebări şi răspunsuri la tematica disciplinelor Liturgică, Muzică şi Catehetică-Omiletică.

Cu acest prilej, chiriarhul locului a adresat un mesaj de încurajare tinerilor absolvenţi, îndemnându-i la răbdare, mărturisirea cu tărie a dreptei credinţe şi iubire de Dumnezeu şi de aproapele, precepte care îi vor ajuta în pastoraţie, ca viitori preoţi.

„Elevii seminariști au susținut astăzi primul examen important atât în ceea ce privește definitivarea studiilor teologice de nivel mediu cât și obțiunile lor de viitor. Alegerea unor teme interesante la lucrările de atestat, care vor putea în viitor să fie aprofundate în cadrul studiilor de licență sau masterat, precum și răspunsurile bune date la disciplinele practice, reprezintă o garanție că atât sub aspect teoretic cât și practic elevii noștrii și-au însușit disciplinele predate în cei 4 ani de studiu, ceea ce pentru noi dascălii este o mare satisfacție. Le dorim mult succes în continuare și felicitări pentru absolvirea școlii”, a arătat părintele Rusalin Isac, directorul instituției de învățământ teologic din Caransebeș.

După reînfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Române din Caransebeş, în anul 1865, primul episcop, Ioan Popasu, a reuşit încă din noiembrie acelaşi an, să mute la Caransebeş secţia românească a institutului teologic din Vârşeţ, spre a activa aici. De atunci și până în zilele noastre au activat la această școală de vocație din Caransebeş profesori cu o pregătire teologică deosebită, care au instruit și învățat zeci de generații de teologi. De-a lungul vremii Seminarul s-a evidenţiat cu precădere și prin activitatea corală, pe măsură să-i ducă faima în ţară şi străinătate.

Data: 24 mai 2017 • Vizualizări: 2383