Examen de atestat la Seminarul Teologic din Caransebeș

Examen de atestat la Seminarul Teologic din Caransebeș
Elevii clasei a 12-a de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au susținut marți, 31 mai, examenul de atestat
Autor: Serviciul Prezidial
Elevii clasei a 12-a de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au susținut marți, 31 mai, examenul de atestat. Cunoștințele teologice a seminariștilor au fost verificate prin două probe. Prima probă a cuprins prezentarea lucrării de atestat teologic, apoi elevii au susţinut examenul oral la disciplinele Omiletică şi Catehetică, Teologie Liturgică, Tipic şi Muzică bisericească. Comisia care a examinat cunoștințele elevilor dobândite în cei 4 ani de studiu a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi a fost formată din părinţii profesori de la seminar.

La finalul examenului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a mulţumit tinerilor învăţăcei pentru rezultatele avute în timpul seminarului şi la examenul de final şi a îndemnat elevii şi profesorii să susţină în continuare, prin munca lor, şcoala teologică de la Caransebeş, şcoală cu tradiţie şi cu renume în rândul şcolilor de teologie, anul trecut împlinindu-se 150 de ani de învățământ teologic la Caransebeș.

„Examenul de atestat teologic le certifică elevilor noștri competențele în domeniul teologiei întrucât menirea principală a școlii a fost și este formarea de preoți și dascăli devotați care să slujească de la Altar și de la catedră Biserica noastră ortodoxă”, a subliniat părintele profesor Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

După reînfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Române din Caransebeş, în anul 1865, primul episcop, Ioan Popasu, a reuşit încă din noiembrie acelaşi an, să mute la Caransebeş secţia românească a institutului teologic din Vârşeţ, spre a activa aici. De atunci și până în zilele noastre au activat la această școală de vocație din Caransebeş profesori cu o pregătire teologică deosebită, care au instruit și învățat zeci de generații de teologi. De-a lungul vremii Seminarul s-a evidenţiat cu precădere și prin activitatea corală, pe măsură să-i ducă faima în ţară şi străinătate.


Data: 31 mai 2016 • Vizualizări: 557