Examen de capacitate preoţească în Episcopia Caransebeşului - 20 noiembrie 2012

Examen de capacitate preoţească în Episcopia Caransebeşului - 20 noiembrie 2012
Marţi, 20 noiembrie 2012, la Centrul Eparhial din Caransebeş va avea loc o nouă sesiune a examenului de titularizare (capacitate) preoţească
Autor: Sectorul Administrativ-Bisericesc
Serviciul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei Caransebeşului aduce la cunoştinţă tuturor celor interesaţi că, marţi, 20 noiembrie 2012, va avea loc o nouă sesiune a examenului de titularizare (capacitate) preoţească pentru preoţii debutanţi care nu au susţinut acest examen din fiecare protopopiat, precum şi pentru teologii licenţiaţi în Teologie.

Probele scrise (Dogmatică şi Morală; Administraţie Bisericească) vor avea loc între orele 9-11, iar probele orale (Omiletică, Catehetică, Liturgică, Tipic, Cântare şi Legislaţie) vor avea loc începând cu orele 13.00. Examenul se va desfăşura în incinta Centrului Eparhial din Caransebeş.

Cei doritori pot depune dosarul de înscriere la examen la Centrul Eparhial, Serviciul Administrativ-Bisericesc, până vineri, 17 octombrie 2012. Dosarul va cuprinde: cerere de înscriere la examen, un Curriculum Vitae, fotocopii nelegalizate după: diploma de bacalaureat, atestatul profesional (după caz), diploma de licenţă (sau adeverinţă eliberată de Secretariatul Facultăţii cu media anilor de studii şi a examenului de licenţă), diploma de master (după caz), foaia matricolă şi C.I.

Amintim că media examenului de titularizare (capacitate) preoţească este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanţilor.

Tematica acestui examen o puteţi vizualiza şi descărca de mai jos:


tematica_capacitate2012Data: 7 noiembrie 2012 • Vizualizări: 1159